20.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tomašević: Istri i Puli treba nova generacija političara

Tomašević: Istri i Puli treba nova generacija političara

Kandidat platforme Možemo! za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević u petak je u Puli poručio kako je u tome gradu ali i u Istri došlo vrijeme za novu generaciju političara kojima je javni interes na prvome mjestu, koji su nepotkupljivi, hrabri i borbeni.

“Mnogi od problema u Zagrebu i Puli su zajednički i vezani su uz loše gospodarenje otpadom, uz nekretninske špekulacije i uz nebalansirani urbanistički razvoj jer razvoj apartmana i stanogradnje ne prati razvoj prateće infrastrukture od parkirnih mjesta do vodoopskrbe i kanalizacije”, kazao je Tomašević.

On je u Pulu došao kako bi podržao listu za pulsko gradsko vijeće te kandidatkinju zeleno-lijeve koalicije Možemo! za pulsku gradonačelnicu Dušicu Radojčić.

Ustvrdivši kako s njom već dvadeset godina surađuje na temama zaštite okoliša i održivog razvoja te borbe za javni prostor, borbe protiv korupcije i nepotizma jer to su problemi koji povezuju Zagreb, Puli ali i cijelu Hrvatsku, Tomašević je poručio kako je potrebno da Pula i Istra konačno dobiju novu generaciju političara kojima je javni interes na prvome mjestu, koji su nepotkupljivi, hrabri i borbeni i koji će “dati zadnji atom snage da Pula bude zelenija, pravednija, transparentnija, efikasnija te da bude bolje mjesto za život iz kojeg mladi ne odlaze nego ostaju jer vide perspektivu”.

“Pula mora biti mjesto gdje nije bitna stranačka iskaznica da bi ste dobili posao u gradskoj upravi i li u gradskim poduzećima, gdje se transparentno upravlja gradskim poduzećima, gdje se građani uključuje u donošenju odluka. To je vizija Pule kakvu ima platforma Možemo! ovdje i na razini cijele Hrvatske”, poručio je Tomašević.

Radojčić: Javni interes na prvom mjestu

Istaknuvši kako im je javni interes na prvom mjestu, kandidatkinja za pulsku gradonačelnicu Dušica Radojčić naglasila je kako, da bi omogućili razvoj grada koji stagnira, treba riješiti osnovni problem a to je “korupcijsko-klijentelističku hobotnicu koja nas guši i koja nas je okovala”.

“Od siječnja ove godine u medije smo iznijeli više tema o korupciji nego što je to ijedna stranka napravila u godinama iza nas. To ćemo nastaviti raditi jer je to preduvjet da omogućimo oslobađanje svih potencijala koje Pula ima. Kada uđemo u gradsko vijeće rad ovog tijela neće biti više relativno tih i miran, mi ćemo napraviti pravi dar-mar jer nećemo dopustiti da se na dosadanji način raspolaže javnom imovinom i javnim novcem”, poručila je Radojčić. Dodala je kako je njihov program odraz onoga što je lijevo zelena politika, on je društveno osjetljiv, solidaran i transparentan ali i zelen.

“Vrijeme je za pravu promjenu koja će omogućiti veću kvalitetu života i ona koja omogućiti pravedniji i zeleniji grad” – zaključila je Dušica Radojčić, prenosi besplatno Hina.

Najnovije

Još iz rubrike