17.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Spomenik domovini koji je koštao skoro 35 milijuna kuna "puca" već nakon...

Spomenik domovini koji je koštao skoro 35 milijuna kuna “puca” već nakon četiri mjeseca, evo što kažu u Gradu

Samo četiri mjeseca nakon što je svečano otvoren za javnost Spomenik domovini koji su Zagrepčani platili gotovo 35 milijuna kuna, već je vidljivo oštećen, što je lijepo dokumentirano na fotografijama.

Zdanje arhitekta Nenada Fabijanića sastoji se od tri cjeline – Zida boli, Portala paviljona i Oltara-menze, a pukotine su se pojavile na pločama portala. Prema troškovniku, montiranje ploča spomenika koštalo je oko milijun i pol kuna.

Spomenik su gradile firme Tigra i Vodotehnika.

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju, graditeljstvo, komunalne poslove i promet poručuje da je spomenik pod garancijom pa bi popravak trebao platiti izvođač radova.

“S obzirom na to da vizualnim pregledom stručnih osoba nisu uočena konstruktivna oštećenja, navedena radna reška obloge ispunjava svoju svrhu i namjenu te će se pomak u najkraćem mogućem roku dovesti u prvobitno stanje.

Napominjemo i to da je u tijeku rok garancije, tako da sav trošak popravka snosi izvođač. Mrlja nastala od mogućeg prelijevanje vode kod jačih padalina u kratkom vremenskom periodu, u kombinaciji s naletima vjetra i usporenog otjecanja, bit će očišćena u sklopu redovnog godišnjeg održavanja, a sve po okončanju postupka javne nabave za usluge održavanja spomeničkog kompleksa na godišnjoj razini”, stoji u odgovoru Ureda koji je dobio Net.hr., prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike