18.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Pokupio otpremninu, odbio tri kluba i prihvatio četvrtu opciju: Jose Mourinho ima...

Pokupio otpremninu, odbio tri kluba i prihvatio četvrtu opciju: Jose Mourinho ima novi posao

Jose Mourinho nije dugo potrajao na klupi Tottenhama nakon što je senzacionalno eliminiran od zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige.

Nekoliko dana poslije toga Mourinho je dobio otkaz i utješnu nagradu u obliku basnoslovne otpremnine. Engleski mediji špekulirali su s iznosom od 34 milijuna eura koliko mu je prvotno trebalo pripasti da bi se s predsjednikom Danielom Levyjem dogovorio, potpisao sporazumni raskid i na račun dobio 23 milijuna eura.

Po finaliziranju razlaza s Tottenhamom odmah su se Mourinhu javili klubovi koji su ga željeli dovesti za trenera. Celtic, Roma i Valencia tercet je koji je kontaktirao s njim, ali karizmatični Portugalac im se zahvalio. Nije mu se žurilo, mogao je uzeti vremena i dobro razmisliti gdje će raditi u doglednoj budućnosti.

Taj poziv stigao je prije negoli je mogao zamisliti, i to ne iz nogometnog kluba već iz – sportske redakcije.

Najpoznatiji europski tabloid, britanski The Sun, angažirao je Mourinha za stručnog komentatora nadolazećeg Europskog prvenstva. Portugalac će od 11. lipnja do 11. srpnja imati svoje kolumne koje će, ne sumnjamo, biti vrlo zanimljiva roba, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike