12.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ljubav je na Županijskom sudu u Zadru: Pokušaj prikrivanja veze doveo do...

Ljubav je na Županijskom sudu u Zadru: Pokušaj prikrivanja veze doveo do istrage USKOK-a

USKOK je pokrenuo istragu protiv dvije administrativne referentice Županijskog suda u Zadru zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a zbog niza radnji koje su napravile zbog emotivne veze jedne od njih i osumnjičenika u drugom kaznenom djelu.

“Osnovano se sumnja da je, 15. listopada 2020., prvookrivljena kao administrativna referentica Županijskog suda u Zadru te zapisničarka raspoređena na rad kod suca istrage tog suda, sadržaj sudskog naloga za primjenu posebnih dokaznih radnji, znajući da je dužna podatke o sadržaju tih radnji čuvati kao tajnu, prenijela drugookrivljenoj administrativnoj referentici i zapisničarki na istom sudu koja je s tim osumnjičenikom bila u emotivnoj vezi”, stoji u priopćenju USKOK-a.

Razlog je bio što, kako navodi USKOK, jedna od referentica nije željela da se “tijekom provođenja naloženih radnji ne otkrije da su drugookrivljena i osumnjičenik partneri, te da se protiv osumnjičenika ne prikupe dokazi”.

USKOK nadalje objašnjava da administrativna referentica svom partneru otkrila da je “pod mjerama” te on nije koristio prisluškivani telefon. “posebne dokazne radnje protiv njega obustavljene jer nisu prikupljeni dokazi”, navodi USKOK.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu protiv dvije referentice stare 27 i 28 godina predložio određivanje istražnog zatvora, zaključuje se u priopćenju, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike