Kakav osjećaj za zamjene: Niko Kovač ima najbolju klupu u Europi

Monaco ima najbolju klupu u francuskoj ligi i najboljih pet liga Europe ove sezone, prenosi službena stranica kluba iz Kneževine.

Od početka ove sezone, zamjene Monaca zabile su 17 pogodaka i dodale 11 asistencija, što znači da su zaslužni za čak 40 % svih golova ove sezone. To je iznimno postignuće koje na najbolji način pokazuje kvalitetu i širine klupe Nike Kovača.

Naročito kada se uzmu u obzir podaci samo za ovu godinu. Od siječnja do danas zamjene Monaca zabile su 13 pogodaka i dodale sedam asistencija, što znači da su sudjelovali u čak 20 od 43 pogotka Monaca ove godine. To ih čini najboljim napadom francuske lige.

Osim toga, momčad Nike Kovača zabila je čak 13 od 14 posljednjih pogodaka ove sezone u drugom poluvremenu utakmice. Od toga je šest pogodaka palo u posljednjih petnaest minuta utakmice, koje se već popularno naziva “Kovač time”.

Koliko hrvatski trener cijeni svakog igrača svoje momčadi, najbolje otkriva njegova izjava poslije utakmice s Bordeauxom.

“Najvažnija je da svi doprinose rezultatu momčadi. Svi mogu pomoći. Ne nazivam ih zamjenama, već finišerima. Imamo najbolju klupu u Ligue 1, mi smo momčad čija klupa postiže najviše golova”, kaže Kovač.

Bez obzira na sve, to dokazuje da je hrvatski trener na najbolji mogući način iskoristio novo pravilo od pet zamjena po utakmici i dokazao koliko je fizička sprema važna za osvajanje bodova, piše Gol.hr

Share This Article