27.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Bjelica riga vatru po Dinamu i Rijeci: Sad razumijem poruku Zdravka Mamića

Bjelica riga vatru po Dinamu i Rijeci: Sad razumijem poruku Zdravka Mamića

Trener Osijeka Nenad Bjelica najavio je susret 32. kola HT Prve lige protiv Varaždina i osvrnuo se na regularnost hrvatskog nogometnog prvenstva.

Na početku press-konferencije Bjelica je komentirao sve ono što se događalo posljednjih dana. Posebno je bio ogorčen izlaskom videozapisa u kojemu se može vidjeti njegov sukob s pomoćnim trenerom Rijeke Vjekom Miletićem.

“Rekao sam da neće biti igrica, da vjerujem u sustav. Tako je kako je, moramo to prihvatiti. Vi ste novinari pa znate što je kodeks. Mi smo klub, znamo što je klupski kodeks, što se objavljuje, što ne. To neka ide na čast onima koji su to objavili”, rekao je trener Osijeka pa dodao.

“Ne demantiram ono što sam rekao. Stojim iza svake riječi, žao mi je zbog psovki. Psovke se govore u afektu. Ali dobro, ako je najveći problem hrvatskog nogometa to što Bjelica psuje, onda to sad zna cijeli hrvatski nogomet. Još je Bjelica napravio nekoliko dobrih stvari u hrvatskom nogometu, možda bi se o tome moglo pričati”, kazao je Bjelica.

Nakon utakmice s Rijekom Bjelica je razgovarao s njihovim predsjednikom Damirom Miškovićem, s kojim je u prošlosti surađivao. Izrazio mu je svoje nezadovoljstvo onime što se događalo posljednjih mjeseci.

“Razgovarao sam s tome s Miškovićem u utorak, izrazio mu svoje nezadovoljstvo s nekim stvarima koje su se događale posljednja četiri mjeseca. Sadržaj razgovora ostaje između dva muškarca koja su sjajno surađivala u prošlosti, sve dok nismo postali konkurentni i bolji”, otkrio je Bjelica i dodao.

“Sve što sam mu rekao, rekao sam u lice, ne preko novina, ne tražeći medijske skandale. Ružno je da se iz njihovih redova mene cinka, jer ako se cinka, zna se tko će izvući deblji kraj”, rekao je.

Trener Osijeka tvrdi da Dinamo ima apsolutni monopol u hrvatskom nogometu.

“To što imamo ovdje u Hrvatskoj, to nigdje ne postoji, takav monopol jednog kluba”, rekao je pa nastavio.

“Sad kad se sjetim pitanja Zdravka Mamića, stoput isto pitanje: ‘Nenade, treba li ti nešto?’. Ja kažem ne treba mi ništa. ‘Pa ljubavi, pa je l’ ti treba nešto?’ Kažem: ‘Ne treba mi, Zdravko, ništa, sve je pod kontrolom, vidiš da je 20 bodova prednosti.’ Sad razumijem poruku tog pitanja. Tada mi nije ništa trebalo. Sad vidim što se radi i kako se radi”, rekao je i dodao.

“Reći ćete mi – bio si u tom klubu. U prvoj sezoni nismo imali nijednog igrača na posudbi, a osvojili smo prvenstvo s 25 bodova prednosti ispred drugog i 30 bodova prednosti ispred trećeg. Znači, nijedan posuđeni igrač. U drugoj sezoni po jedan igrač u četiri kluba, samo u Lokomotivi po dva igrača”.

“Sada imamo slučajeve da pojedini hrvatski klubovi imaju četiri posuđena igrača iz Dinama. To nikad neće biti regularno prvenstvo i borit ćemo se da se to promijeni. Iako Mišković misli da je budućnost u posudbama, mi ne mislimo da je tako. Borit ćemo se protiv toga, a hoćemo li uspjeti, ne znam”, rekao je.

Za kraj, Bjelica se osvrnuo na sudačku komisiju. Kaže kako mu je nevjerojatno da zagrebačkim klubovima mogu suditi suci iz okolice Zagreba, dok Osijeku ne mogu suditi suci iz Đakova i okolice.

“Radit ćemo na uspostavljanju boljih odnosa u hrvatskom nogometu, da HNL bude što regularniji. Kad govorim to, ne mislim na suđenje, ali ćemo dati prijedloge. Ako mogu zagrebačkim klubovima suditi suci iz okolice Zagreba, onda treba i da Osijeku mogu svirati suci iz Đakova i okolice”, kazao je pa nastavio.

“Igrate kod Gorice, sudi vam sudac iz Zagreba. Igrate u Osijeku i ne može vam svirati sudac iz Donjeg Miholjca. To nema nikakve logike”, zaključio je Bjelica, piše Gol.hr

Pojavio se video razjarenog Bjelice, Riječanima poručio: “Pi*ka vam strinina, bit ćete gladni kruha!”

Najnovije

Još iz rubrike