33.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Joško Klisović: Zagreb ne treba potrošiti niti kunu na novi stadion. To...

Joško Klisović: Zagreb ne treba potrošiti niti kunu na novi stadion. To će raditi Dinamo

Otkako je v. d. gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević objavila da namjerava raspisati javni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stadiona, pitanje novog stadiona u Zagrebu postalo prvorazredno predizborno mjesto spora uoči lokalnih izbora u Zagrebu.

Voditelja Zorana Šprajca zanimalo je hoće li Joško Klisović biti za ili protiv novog stadiona, piše RTL.

“Nemam ništa protiv novog stadiona. Dinamo treba dobiti novi stadion, Zagreb treba novi stadion. No, imam što protiv načina kako to radi v. d. gradonačelnika Pavičić Vukičević”, odgovorio je Klisović koji potez Pavičić Vukičević smatra prozirnim predizbornim trikom.

“Ona je naredila prije mjesec dana da se ruši istočna tribina, a sad mijenja ploču”, rekao je dalje, “800 milijuna kuna sadašnja vlast je ulupala u taj stadion. Mogli smo imati dva nova stadiona.”

“Ne mislim da Grad treba potrošiti i jednu kunu iz gradskog proračuna za izgradnju stadiona. To će raditi Dinamo. A Grad će biti partner u tome tako da da zemljište u koncesiju”, obećao je Klisović.

Od svojih planova za Zagreb naveo je nivelaciju pruge na nekoliko lokacija kako bi se oslobodilo područje tvornice Gredelj kako bi se stvorilo novu urbanu cjelinu s kulturnim, stambenim, gospodarskim sadržaima, zatim centar kreativnih industrija na Velesajmu, te poslovnu zonu kružnog gospodarstva.

“Broj pročelnika ću sigurno smanjiti na maksimalno deset”, kazao je dalje Klisović o svojim planovima i pojasnio:

“Napravit ćemo novu sistematizaciju radnih mjesta gdje ćemo sva nepotrebna radna mjesta ukinuti. Mi znamo da je bivši gradonačelnik Bandić koristio zapošljavanju ljudi u Holdinu, u gradskoj upravi kako bi plaćao svoje političke račune.”

Klisović je u emisiji odgovorio i na pitanje što ako SDP ipak ne pobijedi na ovim izborima, jer u pitanju je, smatraju mnogi, i budućnost stranke ili barem stranačkog vodstva.

“To je stvarnost s kojom se ja nosim. Kažem još jednom, reformiramo SDP, očekujemo dobar razultat na ovim izborima i nastavljamo s ovom reformom dalje.”

Davoru Filipoviću je predbacio to što govori da će počistiti korupciju, a prije toga, kako smatra Klisović treba “počistiti na svom pragu”:

“Svaki tjedan nas zapljuskuje novi val koruptivnih afera HDZ-a.”

Najnovije

Još iz rubrike