21.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Dimitrijevića DORH pustio, a tri puta brže od dozvoljenog u gradu -...

Dimitrijevića DORH pustio, a tri puta brže od dozvoljenog u gradu – nije obijesna vožnja

Vozač Audija Boško Dimitrijević (67) koji je prije tri dana Audijem bježao s mjesta sudara i potom pomeo osam parkiranih auta na Aveniji Dubrava, te ugrozio nekoliko života i na kraju završio u vozilu prevrnutom na krov, pušten je na slobodu nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu, prenosi Jutarnji list.

Međutim, kako doznaje Jutarnji list, određene su mu mjere opreza – točnije, oduzeta mu je putovnica i vozačka dozvola, ali mu je određena i zabrana napuštanja mjesta boravišta. Iako ga je policija kazneno prijavila za obijesnu vožnju i za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, prvo kazneno djelo je otpalo, pa će kazneno odgovarati za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu kojom je pričinio oko 600.000 kuna štete. Zakon za to (ne)djelo predviđa od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Vlasnici oštećenih vozila su, pak, zbog nepropisnog parkiranja, kako su jučer izvijestili u Jutarnjem, na mjestu nesreće policiji odmah platili 150 kuna kazne te su svjesni predstojeće bitke za naknadu štete koja im može, ali i ne mora, ovisno o osiguravatelju krivca nesreće, odštetu umanjiti za određeni postotak.

Vozaču se stavlja da teret da je u ponedjeljak oko 14.30 sati vozio Audi A5 Maksimirskom cestom te je dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom stao iza Mini Coopera koji je vozio 44-godišnjak. U jednom je trenutku neoprezno krenuo naprijed pa se zabio u stražnji dio Minija te odlučio pobjeći.

Potom je povećao brzinu iz obijesti krećući se daleko više od dopuštenih 50 km/h. Dolaskom do kućnog broja 32 u Aveniji Dubrava izgubio je kontrolu nad Audijem, sletjevši desno na nogostup gdje je bočno udario u Renault Kangoo i Renault Megane koji su bili parkirani na nogostupu.

Nezaustavljivi Audi je dalje nastavio nekontrolirano kretanje naletjevši na BMW koji je od siline naleta odbačen na pješaka Paška Krstića (67), koji je hodao nogostupom. Taj nepropisno parkirani auto doslovno mu je spasio život. Dijelovi vozila oštetili su jedan izlog, a Audi je nastavio struganje o parkiranu Mazdu, BMW, Audi A5 i VW Golf.

Audi se potom okrenuo na krov te zaustavio na tramvajskim tračnicama, a dijelovi auta su oštetili i poklopac motora VW Golfa i Toyotu Yaris. Vozač je kolima Hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb, gdje je pregledan i gdje su mu ozljede okvalificirane kao lakše. U krvi nije imao alkohola. Vozilo kojim je napravio prometni darmar privremeno mu je oduzeto radi vještačenja i utvrđivanja okolnosti nesreće, piše Jutarnji.

Vještak o stravičnoj nesreći u Dubravi: On je vozio abnormalno velikom brzinom, tri puta većom od dozvoljene; Zbog sve te krize i situacije, ovo je očekivano

Misterij vozača koji je izazvao kaos u Dubravi: Boško Dimitrijević, ali svi ga znaju pod drugim imenom

Policija objavila detalje kaosa u Dubravi: Udario u Mini Cooper, počeo bježati i potom napravio dar mar

Najnovije

Još iz rubrike