Bauk: Naša platforma “Potpišise” ide nešto bolje nego platforma “CijepiSe”

Foto: SDP

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru Arsen Bauk bio je gost N1 Studija uživo.

Na početku se osvrnuo na prikupljanje potpisa za opoziv ministra Beroša.

“Naša platforma “Potpišise” ide nešto bolje nego platforma “CijepiSe”. Potpise su najavili svi oporbeni klubovi. Tekst opoziva je u dobroj mjeri usuglašen. Predsjednik Sabora može to staviti na glasanje prije prvo kruga lokalnih izbora, između prvog i drugog kruga, a može biti i nakon drugog kruga”, rekao je Bauk.

O padu popularnosti ministra Beroša kojem su djeca na početku mandata crtala crteže kao heroju borbe protiv koronavirusa, Bauk kaže da misli da je u tom trenutku to bilo malo pretjerano.

“Možda je jedino u usporedbi s njegovim prethodnoikom djelovao kao svemirski brod. Kako je vrijeme odmicalo, vidjelo se da je to ipak bilo samo prema vani. U tom trenutku vladala je solidarnost s ljudima koji su bili na prvoj liniji obrane od korone”, kazao je.

Komentirao je Plenkoviću izjavu da je Milanović preuzeo funkciju vođe oporbe. “Činjenica je da je Plenkoviću na izborima suparnik predsjednik SDP-a, a da ima dodatnu strast u raspravu s Predsjednikom Republike. To je očekivano bravura predsjednika Vlade”, ističe.

Bauk smatra da je do eskalacije sukoba između predsjednika i premijera došlo zbog razmimoilaženja mišljenja oko predsjednika Vrhovnog suda.

“Uspoređivati predsjednika Republike i predsjednika bilo koje stranke je vrlo nezahvalan posao. Nije baš u potpunosti uputno uspoređivati predsjednika Republike koji je nestranački i predsjednika stranke”, rekao je Bauk.

Share This Article