31.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Papa Franjo uvrstio i Međugorje među 30 svetišta u kojima će se...

Papa Franjo uvrstio i Međugorje među 30 svetišta u kojima će se svaki dan moliti za kraj pandemije

Trideset svetišta iz čitavoga svijeta svakoga će dana u svibnju voditi molitvu krunice za kraj pandemije, u okviru molitvenog maratona čija tema glasi: ‘Crkva se svesrdno moljaše Bogu’ (Dj 12,5).

Inicijativa, koju je po želji pape Franje organiziralo Papinsko vijeće za novu evangelizaciju, na poseban će način uključiti svetišta u cijelom svijetu, kako bi bila promicatelji molitve krunice među vjernicima, obiteljima i zajednicama.

Među trideset poznatih Marijanskih svetišta, papa Franjo uvrstio je i Međugorje. Krunica će se u Međugorju moliti u subotu 15. svibnja pa će taj dan i redoviti molitveni program s vanjskog oltara crkve sv. Jakova biti pomaknut sat vremena. Molitva krunice bit će u 18, a potom u 19 sati euharistijsko slavlje. Molitvena nakana te večeri biti će MOLITVA ZA SVE MIGRANTE!

Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja. Molitva će se krunice prenositi izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati. Već je prošle godine Sveti Otac vjernicima napisao pismo, pozivajući ih da tijekom svibnja „ponovno otkriju ljepotu molitve krunice“ u vlastitom domu. Uz poziv je vjernicima ponudio dvije molitve Kraljici neba za kraj pandemije.

Podsjetimo na kraju da se od 17. travnja, svakoga dana od ponedjeljka do subote, u podne, ponovno prenosi i molitva svete krunice iz bazilike svetoga Petra, koju predvodi kardinal Angelo Comastri, bivši Papin vikar za Grad Vatikan i nekadašnji nadprezbiter bazilike. S tom se molitvom započelo u ožujku 2020. godine kako bi se pružila nada na početku prvoga vala pandemije, a moguće ju je izravno pratiti na web stranici Vatican Newsa i na talijanskom kanalu Vatikanskoga radija, piše međugorje-info.com.

Najnovije

Još iz rubrike