25.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Otpisani Maras nije na listi u Zagrebu: Valjda smo prejaki i ne...

Otpisani Maras nije na listi u Zagrebu: Valjda smo prejaki i ne treba im moja pomoć

Ime bivšeg šefa zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa, kako su u Večernjem listu i najavljivali, danas se nije našlo na predanoj listi SDP-a za Zagrebačku skupštinu, a čime se postavlja logično pitanje i je li to i konačni kraj političke karijere bivšeg SDP-ovog ministra.

Zašto na spomenutoj listi nije bilo mjesta i za Marasa, čovjeka kojeg je zagrebački SDP izabrao da ih vodi, ali i kojeg se „do jučer“ držalo i osobom od Grbinovog povjerenja, koji je Grbinu uostalom pomogao doći i do pobjede na unutarstranačkim izborima i koji je s Grbinom bio i u prijateljskim odnosima, koliko toga može uopće biti u politici, zanimljivo je pitanje.

Izvori kažu kako je Grbin jako zamjerio Marasu činjenicu da se do zadnjeg trenutka odbijao povući, odnosno odustati od kandidature za gradonačelnika Zagreba i stati uz novog kandidata Joška Klisovića. Uz to, kažu izvori s Iblerovog trga, nije dobro radio posao šefa zagrebačkog SDP-a. Jer da jeste, ne bi tu organizaciju niti trebalo raspuštati. Oni bliski Marasu kažu pak kako njemu Grbin niti jednom do dana raspuštanja organizacije nije jasno u lice kazao da ga se ne želi kao kandidata za gradonačelnika nego se okolišalo, a Maras je očito odbio čitati između redaka ili slušati poruke koje su mu se servirale preko medija.

Sam Maras danas je na svom Facebook profilu kazao kako ga šef stranke Peđa Grbin niti jednom nije nazvao od raspuštanja organizacije. Dakle, nisu razgovarali nit o opciji da ide na listu, sudjeluje u kampanji. Maras je potvrdio da ga je zvao član Predsjedništva Ivan Račan, dva puta u jednom danu no nije mu se javio jer „niti vodi stranku niti na državnoj nit na gradskoj razini“, ali i, kako je napisao, „zbog okolnosti koje mu idu na sramotu pa o njima ne želi pisati“ dodavši znakovito kako je šifra za one koji znaju o čemu je riječ „screenshot“.

A radi se o situaciji kada je Glavni odbor stranke donosio odluku o raspuštanju Marasove, zagrebačke organizacije kada je Marasovo glasanje protiv raspuštanja, kažu izvori, Račan objavio članstvu u poruci.

Članovi odani Grbinu takvo Marasovo glasanje povezali su s njegovim približavanjem struji Davora Bernardića iliti „Bernardićevcima“, a Maras je Račanu koji mu je pomagao i u kampanji za EU izbore, takav nelojalan potez očito jako zamjerio. Inače, Maras je danas na Facebooku otkrio kako ga je, nakon što mu je dao javnu podršku, nazvao kandidat za gradonačelnika Joško Klisović.

– Zahvalio je i rekao da će razgovarati s predsjednikom SDP-a da se angažiram u kampanji. Navodno je razgovarao, ali se povratno nije javio. Valjda smo prejaki i ne treba im moja pomoć – napisao je Maras.

Dodao je i kako se javno stavio na raspolaganje stranci za izbore i da to nije uvjetovao nikakvim mjestom na listi. Poručio je i da je iza njega ostao program pripremljen za izbore i da vrijedni SDP-ovci i SDP-ovke koji će izbore i iznijeti nisu zaslužili da se „ovako prema njima odnosi“.

– Nisam to zaslužio ni ja – kazao je Maras koji je svojoj stranci poželio sreću na izborima uz pouku da bi za „SDP dao i krvi ukoliko treba“ i da ne razumije ljude koji nemaju niti malo emocija prema svojim članovima, piše Večernji list.

Najnovije

Još iz rubrike