5.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Danas izbor povjerenstva o mogućem plagiranju doktorata Mihanovića

Danas izbor povjerenstva o mogućem plagiranju doktorata Mihanovića

Kako je potvrđeno za N1, danas bi na sjednici Senata Osječkog sveučilišta trebalo biti izabrano povjerenstvo koje će odlučivati o eventualnom plagiranju doktorata HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Vice Mihanovića.

Prema informacijama kojima raspolaže N1, najmanje jedna osoba u tom peteročlanom povjerenstvu neće biti sa Osječkog sveučilišta kako bi se u javnosti otklonila sumnja u eventualnu pristranost ljudi koji će analizirati rad Vice Mihanovića.

Podsjetimo, sve je počelo nakon otkrića portala Index.hr da je čelni čovjek splitske Lučke uprave odlučio doktorirati na drugom kraju Hrvatske, i to pred povjerenstvom čiji je predsjednik bio Joško Dvornik, također član HDZ-a i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Split.

Nacional je naknadno otkrio da Mihanović nije jedini član splitskog HDZ-a koji se odlučio na ovakav način u Osijeku razvijati znanstvenu karijeru, odnosno da je među splitskim doktorantima osječkog sveučilišta i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader.

Mihanovićev rad izazvao je zanimanje javnosti i zbog jezičnih konstrukcija poput ove : “Teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti izazvala je operativna, društvena i ekološka zabrinutost, s obzirom na rizik od prekomjernog kapaciteta i disekonomija razmjera. ” Mihanović je ne javio da će zbog ovog teksta tužiti Index, no to do danas, prema informacijama s tog portala, nije napravio.

Najnovije

Još iz rubrike