27.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Vlasti nude 100 dolara svakome mlađem od 35 tko se cijepi protiv...

Vlasti nude 100 dolara svakome mlađem od 35 tko se cijepi protiv covida

Administracija guvernera Jima Justicea objavila je na svojim stranicama u ponedjeljak da Zapadna Virginia prelazi u novu fazu programa cijepljenja, koji je odranije u SAD-u čuven kao jedan od najbržih:

“Guverner Justice objavio je da će u sklopu njegove inicijative da se što više mladih građana, Zapadna Virginia ponuditi obveznice od 10 dolara svakoj osobi u dobi između 16 i 35 godina koja odlučiti primiti cjepivo protiv covida-19.”

Kako ne bi bilo zabune, guverner je pojasnio da će se mjera provoditi i retroaktivno, da će po 100 dolara u obveznici dobiti svaki mladi stanovnik ove države koji se već cijepio.

“Naša djeca vjerojatno ne razumiju do kraja koliko su bitni u suzbijanju ovoga (epidemije)”, citirali su guvernera na stranici i pojasnio:

“Ne odlučuju se na cijepljenje onako brzo kako bismo to željeli.”

Rekao je da mu je cilj postići da se u toj državi cijepi 80 posto mladih koji se još nisu cijepili, a sve kako bi se u općoj populaciji prebacila procijepljenost od 70 posto.

“Ako uspijemo doći do 70 posto, zaustavit ćemo virus. Ako to uspijemo, odlaze maske, odlaze hospitalizacije, a broj smrtnih slučajeva pada na minimum”, opisao je na što računa, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike