30.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Stipić: Ima učitelja koji su od kuće radili sa svojom opremom

Stipić: Ima učitelja koji su od kuće radili sa svojom opremom

“Uvidjelo se da je rad od kuće donio neku novu vrstu troškova. To su ponajprije troškovi opreme, jer ima učitelja koji su radili od kuće sa svojom opremom”, kaže Željko Stipić, čelni čovjek školskog sindikata “Preporod” za Studio 4 HRT-a i govori o zahtjevu naknade za rad od kuće.

Školski sindikat “Preporod” je zbog online nastave zatražio da im se plati deset kuna po satu jer su im narasli životni troškovi. Čelni ljudi sindikata su taj zahtjev iznijeli još prošle godine u svibnju, prije gotovo godinu dana.

– Uloga sindikata je da traži. Uvijek kada je status naših članova i radnika u djelatnosti koju zastupamo na bilo koji način ugrožen, mi smo tu da reagiramo, izjavio je Željko Stipić, čelni čovjek školskog sindikata “Preporod”.

Stipić dodaje kako već godinu dana ponavljaju da je korona značajno promijenila živote i da se ovaj zahtjev odnosi na sve radnike Hrvatske, kojih je prema procijeni 300 tisuća, a u školama oko 40 tisuća.

– Hrvatski učitelji ne troše ništa drugo nego što troše austrijski učitelji, i nizozemski učitelji i švicarski, gotovo cijela Europa. Svugdje se uvidjelo da je rad od kuće donio neku novu vrstu troškova. To su ponajprije troškovi opreme, jer ima učitelja koji su od kuće radili sa svojom opremom, kaže Stipić.

– Druga vrsta troška su režijski troškovi. Trošite struju, trošite internet, grijanje, to su sve troškovi koji najnormalnije dolaze, a sve ono što je dodatan trošak radniku je na neki način ušteda poslodavcu, objašnjava Željko Stipić, čelni čovjek školskog sindikata “Preporod”, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike