Grbin: Kolaps aplikacije CijepiSe posljedica je načina kako se pristupilo tom poslu

Foto: N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u utorak je ustvrdio da je kolaps aplikacije CijepiSe posljedica načina na koji su Vlada i Ministarstvo zdravstva pristupili tom poslu, a to je, kako je rekao, “traljavo, aljkavo, bez glave i repa”.

Ministar zdravstva Vili Beroš mora otići s funkcije jer je sustav cijepljenja potpuno kolabirao, jer je dopustio da bolnice u vrijeme pandemije ostanu bez lijekova, rekao je Grbin u Čavlima kod Rijeka i dodao kako je “pod Beroševim kormilom u Ministarstvu zdravstva proveden niz sumnjivih javnih nabava i poslovi su dodjeljivani ljudi vezanim uz njega ili HDZ, poput bivših ministara Hebranga ili Ljubičića”.

To se mora mijenjati jer – s čovjekom koji na ovaj način radi posao koji mu je povjeren – nitko ne može očekivati da se situacija s obustavom isporuke lijekova ili drugog potrebnog da zdravstvo funkcionira ne ponovi, ustvrdio je Grbin.

Upitan je li situacija u osječko-baranjskom SDP-u uzdrmala tu političku stranku, odgovorio je da situacija nije bila ugodna, ali da u SDP-u imaju jedno pravilo, da rješavaju probleme.

“Rješavamo svoje, ali i probleme građana tamo gdje smo dobili povjerenje na izborima. Uvijek moraš krenuti od svog praga i ne gurati probleme ispod tepiha kao u drugim strankama”, naveo je.

Grbin je napomenuo da je na HDZ-ovim web stranicama još uvijek bivša ministrica Gabrijela Žalac navedena kao članica predsjedništva stranke.

“Nisam čuo da iz HDZ-a govore o aferi od stotine milijuna kuna u koju je upletena. Oni od toga bježe, kriju se i misle da to nitko ne vidi, a mi u SDP-u radimo na potpuno drugi način”, naglasio je predsjednik SDP-a.

Zamoljen da potvrdi tvrdnju Gordana Marasa po kojoj se ne nalazi na listi za zagrebačku Gradsku skupštinu jer Grbin to nije želio, predsjednik SDP-a je naveo da će se sutra predati SDP-ova lista za Gradsku skupštinu Grada Zagreba i objasniti zašto je svaki kandidat na njoj.

Peđa Grbin je u Čavlima dao podršku kandidatkinjama i kandidatima SDP-a za gradonačelnike i načelnike općina dijela riječkog prstena. Oni su dosadašnje načelnice i kandidatkinje za još jedan mandat: Ivana Cvitan Polić iz Čavala, Željka Šarčević Grgić iz Klane i Sanja Udović iz Viškova te kandidat za gradonačelnika Bakra Zoran Blažević i kandidat za načelnika Općine Kostrena Zoran Rubinić.

Grbin je ocijenio da je područje riječkoga prstena specifično u Hrvatskoj, po obliku suradnje u okviru riječke aglomeracije, koji bi, kako je naveo, u budućnosti trebao postati uobičajen i temelj za budući razvoj Hrvatske.

“Tu županija surađuje s općinama i gradovima te oni međusobno i razvijaju niz projekata kojima izravno utječu na kvalitetu života građana”, rekao je Grbin.

Podršku u Čavlima kandidatkinjama i kandidatima dala je i SDP-ova zastupnica u Europskom parlamentu Romana Jerković, prenosi besplatno Hina

Share This Article