20.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Zoran Mamić do 10.5. mora doći u Remetinec, u suprotnom će raspisati...

Zoran Mamić do 10.5. mora doći u Remetinec, u suprotnom će raspisati tjeralicu

Zoran Mamić, bivši trener Dinama i brat Zdravka Mamića, mora se javiti u Remetinec 10. svibnja na odsluženje zatvorske kazne od 4 godine i 8 mjeseci, odlučila je sutkinja izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda. Mamić se na ovu odluku može žaliti.

Zoran Mamić se prije desetak dana pridružio bratu Zdravku Mamiću u BiH te zatražio od zagrebačkoga Županijskoga suda da kaznu služi u toj državi.

Sutkinja izvršenja Mamićev je zahtjev jučer proslijedila Ministarstvu pravosuđa koje treba odlučiti hoće li Mamićevu presudu ustupiti BiH ili ne. Odluka da se Mamić javi na izdržavanje kazne 10. svibnja ubrzo bi trebala biti objavljena na oglasnoj ploči suda, budući da je Mamić danas nije osobno došao preuzeti.

Na tu odluku Zoran Mamić i njegovi branitelji imaju pravo žalbe, a ako im žalba bude odbijena, a Zoran Mamić se toga dana ne pojavi na izdržavanju kazne, on postaje tražena osoba odnosno za njime se raspisuje tjeralica.

Paralelno s time odvija se postupak izvršenja kazne zatvora u BiH, gdje Ministarstvo pravosuđa sada može uskratiti BiH da Mamić kaznu odsluži u BiH ili mu pak to može omogućiti. Ako kazna bude ustupljena, Mamić u BiH može dobiti ili jednaku ili manju kaznu, nikako veću, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike