33.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Zastupnik DP-a kazneno prijavio ministra: Nećemo dopustiti da i ovu aferu gurnu...

Zastupnik DP-a kazneno prijavio ministra: Nećemo dopustiti da i ovu aferu gurnu pod tepih, odlazak Beroša nije dovoljan

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Daniel Spajić podnio je kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva Vilija Beroša zbog zloupotrebe položaja i ovlasti u slučaju jave nabave za IT projekt eBolnice.

“Kako sam i najavio, podnio sam kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva Vilija Beroša zbog zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju javne nabave za IT projekt eBolnice.

Riječ je o usluzi izrade projektne dokumentacije i tehničke specifikacije te usluzi stručnog koordinatora čija procijenjena vrijednost iznosi 1.140.000,00 kuna bez PDV-a. Iz EU fondova odobreno je cca. 300 milijuna kuna što je trebao biti najveći digitalni projekt u javnoj upravi u RH. Ministarstvo zdravstva je ovaj unosan posao dodijelilo tvrtki bivšeg Sanaderovog ministra Nevena Ljubičića, pa ga u međuvremenu i poništilo.

No Domovinski pokret i ja osobno nećemo dopustiti da i ovu aferu gurnu pod tepih! Odlazak Beroša nije dovoljan! Ministar mora odgovarati za kazneno djelo počinjeno na štetu proračuna RH!, napisao je Spajić na fb-u.

Najnovije

Još iz rubrike