18.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Tužno: Devetogodišnji dječak umro od Covida nakon više od dva tjedna liječenja

Tužno: Devetogodišnji dječak umro od Covida nakon više od dva tjedna liječenja

Liječnici iz Sveučilišnog kliničkog centra u Nišu nisu uspjeli spasiti život devetogodišnjem pacijentu, navodi Blic. Dijete iz Vranja, priopćili su iz bolnice, umrlo je u noći na ponedjeljak, nakon što je 8. travnja zaprimljeno u Kliniku za dječje interne bolesti zbog obostrane upale pluća, prouzročene virusom SARS-CoV-2.

Blic prenosi da je pacijent na respirator stavljen sedmog dana od prijema na kliniku i da su mu liječnici više puta davali derivate krvi i plazmu osoba koje su preboljele Covid. Unatoč antitijelima, mali pacijent je u nedjelju vraćen na respirator zbog akutnog kliničkog pogoršanja.

“Tijekom noći (na) 26. travnja 2021. došlo je do naglog pada saturacije i srčanog ritma. Primijenjene su sve mjere reanimacije, ali nažalost pacijent nije na njih odreagirao”, stoji u pripćenju Sveučilišnog kliničkog centra u Nišu.

U priopćenju navode i to da je devetogodišnje dijete odranije imalo nekoliko “ozbiljnih” bolesti koje su mu narušavale zdravlje i prije nego što je oboljelo od Covida-19. Kao jedna od njih navodi se mišićna distrofija, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike