16.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Rasulo u SDP-u, smjena pa ostavka Hajdukovića: Moja usta nisu septička jama

Rasulo u SDP-u, smjena pa ostavka Hajdukovića: Moja usta nisu septička jama

Manje od tri tjedna do lokalnih izbora i nakon niza raspuštenih organizacija diljem države večeras su se objelodanili i veliki problemi u Osječko-baranjskom SDP-u.

Naime, vodstvo SDP-a, kako doznaje Večernji list od izvora iz te stranke, večeras je na sjednici Predsjedništva predložilo smjenu šefa Osječko-baranjskog SDP-a Domagoja Hajdukovića i to iz razloga što Županijski odbor stranke u toj županiji nije uspio usvojiti listu za Županijsku skupštinu koju je predložio Hajduković, a zbog čega je prijetila realna opcija da stranka u toj županiji nema listu za skupštinu.

Neslužbeno se čuje kako je razlog za neprolazak liste bio pad kvoruma koji se dogodio jer nije postignut dogovor oko redosljeda mjesta kandidata za skupštini. Navodno se od Hajdukovića tražilo da kandidata za župana i njegove zamjenike koje je Županijski odbor ranije izglasao stavi na zadnja mjesta na toj listi protiv čega je Hajduković bio.

Hajduković je večeras odluku vodstva o smjeni preduhitrio na način da je sam odlučio podnijeti ostavku na mjesto predsjednika svoje Županijske organizacije nakon čega je vodstvo SDP-a imenovalo Damira Tomića za povjerenika koji je dobio zadatak da stranku vodi na lokalne izbore i koji će predložiti novu listu za županijsku skupštinu.

– Moja usta nisu septička jama, a moj obraz đon. Želim svaku sreću i uspjeh našim kandidatima i povjereniku – sve je što je Hajduković večeras želio kazati nakon podnošenja ostavke.

Inače, Hajduković je ujedno i član Predsjedništva SDP-a što znači da je Peđa Grbin u vodstvu stranke večeras dobio žestokog oponenta više, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike