24.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Mnogi rade grešku dok nanose rumenilo - jeste li među njima?

Mnogi rade grešku dok nanose rumenilo – jeste li među njima?

Metoda nanošenja rumenila isključivo na obraze dok ste nasmijani više nije poželjna, prema vizažistici Alexandri Compton.

U nastavku saznajte zašto ova metoda nije dobra i kako zapravo pravilno treba nanijeti rumenilo.

Zašto se ne biste trebali smješkati dok nanosite rumenilo?

Iako se stavljanje rumenila razlikuje ovisno o obliku lica, osmijeh nije najbolja metoda za to. Naime, osmijeh podiže jagodice s vaših obraza i pomaže im da se formiraju u punašne, vesele krugove – što je korisno ako želite znati gdje prirodno postajete ružičasti, ali te jagodice se vrate natrag na svoje mjesto čim ih opustite.

Kao rezultat, vaše rumenilo će zapravo biti puno niže nego što bi trebalo i tako vam vizualno ‘spustiti’ lice, napominje Compton. No kada nanesete rumenilo opuštenog lica, znat ćete točno kamo ga staviti kako biste postigli ‘podignuti’ i svjež oblik lica.

Uz to, dodaje Compton, nanošenje rumenila na opušteno lice može spriječiti da se formula rumenila zadrži u bilo kojem naboru lica. Pošto osmijeh podiže obraze, pigment na rubu jagodica može stvoriti mrlje i tako ‘spustiti’ crte lica i pokvariti makeup.

Kako nanijeti rumenilo bez smješkanja?

Jednostavno je – utapkajte rumenilo po jagodičnim kostima i nanesite ga prema unutra kako biste stvorili laganu punoću, ili ga nanesite prema sljepoočnicama kako bi postigli podignuti i definiraniji oblika lica. Obje tehnike su dobre, a možete ih prilagoditi prema obliku lica.

U konačnici, nema strogih pravila za nanošenje rumenila – ako vam lagani osmijeh pomogne da ga bolje nanesete i zadovoljni ste rezultatom, nastavite s tom metodom. Ali ako ste primijetili da vam ta metoda ne odgovara i umjesto svježeg dobijete umorni izgled, isprobajte ove metode i definitivno nećete požaliti, piše Mbg, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike