11.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Plenković na Vladi: Naša je dužnost osuditi ove strašne zločine koji...

VIDEO Plenković na Vladi: Naša je dužnost osuditi ove strašne zločine koji su prije 8 desetljeća počinjeni uime patvorenog domoljublja

Na današnjoj sjednici članovi Vlade dobit će informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i potres. Na dnevnom sjednice je i prijedlog zakona o gospodarenju otpadom (EU), prijedlog strategije niskougljičnog razvoja Republike Hrvatske do 2030. s pogledom na 2050. godinu te odluka o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu za 2021.. Uvodno se ministrima obraća premijer, prenosi HRT

– Obilježili smo dan proboja iz zloglasnog ustaškog logora i prisjetili se žrtava tog režima, osobito Židova, Srba, Roma i brojnih Hrvata antifašista. Naša je dužnost osuditi ove strašne zločine koji su prije 8 desetljeća počinjeni uime patvorenog domoljublja. Zadatak nam je razvijati društvo u kojem ljubav prema domovini ne ide uz mržnju prema drugačijima. S pravom se možemo ponositi što predstavnici manjina danas imaju predstavnike u Saboru i Vladi, poručio je premijer Andrej Plenković.

Osvrnuo se i na epidemiju koronavirusa kazavši kako nakon sedam tjedana rasta imamo stagnaciju.

“To je ohrabrujući znak, ali nije vrijeme za opuštanje. Sad je posebno važno da budemo odgovorni kad očekujemo velik broj doza Pfizerova cjepiva. Na taj način kompenzirat ćemo kašnjenja u dostavi cjepiva AstraZenece”, poručio je.

Rekao je da će cjepiva biti dovoljno te da će se cijepljenje intenzivirati.

“Broj preminulih je i dalje velik i odraz je visokih brojeva prije dva ili više tjedana. Do ljeta bismo trebali imati 3,1 milijun doza cjepiva. Cilj je do ljeta cijepiti 50 do 55 posto stanovništva iznad 18 godina, odnosno oko 3,3 milijuna”, istaknuo je i pozvao građane osobito starije dobi da se cijepe.

“Pozivam sugrađane da nazovu svoje liječnike, da se prijave na platformu. Dosad je cijepljeno 17,2% posto odraslih barem jednom dozom, to je potrebno značajno povećati idućih tjedana. Posebno pozivam sugrađane starije dobi. Dosad je cijepljeno 43% osoba starijih od 65 godina”, napomenuo je.

Premijer je naveo i podatak da je u veljači prvi put plaća prosječna bila veća od 7000 kuna te se pohvalio da su razlog porezne izmjene.

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog zakona o gospodarenju otpadom (EU), prijedlog strategije niskougljičnog razvoja Republike Hrvatske do 2030. s pogledom na 2050. godinu te odluka o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu za 2021. godinu, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike