-1.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Prijevoznici autobusima blokirali dio Zagreba! Oduzimaju nam vozila, a Vlada nam ne...

Prijevoznici autobusima blokirali dio Zagreba! Oduzimaju nam vozila, a Vlada nam ne pomaže

U četvrtak se održava prosvjed povremenih prijevoznika koji su frustrirani situacijom u kojoj se nalaze već više od godinu dana. Kažu kako im leasing kuće oduzimaju vozila, a Vlada im ne pomaže. Kažu kako im je jedino omogućila mjeru 4000 kn po radniku, sto nije dovoljno.

Blokada Savske ulice u Zagrebu je počela, a 20-ak autobusa stiže uskoro ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice gdje se održava Vlada. Htjeli su i s tri busa na Markov trg, ali policija je blokirala pristup jer prosvjed nije prijavljen. Pa su po centru grada stigli nakratko do Ministarstva prometa te sada kreću prema NSK.

Jedan od prijevoznika kaže kako je počeo s poslom 2019. godine, odnosno sedam mjeseci prije korona krize, sada nema nikakve prihode, a mogao bi ostati bez 2 od 3 busa. Također od 4 radnika, samo su mu ostala dva.

Mario Pražen iz Pražen putovanja ispred NSK-a obratio se nadležnima: “Pozivamo sve nadležne da nam dopuste da na jednom sastanku, za kojeg molimo već 5 mjeseci, dođemo do konkretnog rješenja.”

“Ugroženo 8 do 10 tisuća radnih mjesta, leasing kuće su nam oduzele 30 autobusa”, dodao je.

Podsjetimo, danas se održava WRC Croatia Rally, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te grada Zagreba, što stvara dodatne gužve, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike