27.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ostao bez nekoliko tisuća kuna i vozačke dozvole na tri mjeseca jer...

Ostao bez nekoliko tisuća kuna i vozačke dozvole na tri mjeseca jer je vozio 127 km/h, a ograničenje na cesti je bilo 50

U selu Rtina u Zadarskoj županiji policija je zaustavila 49-godišnjaka u automobilu koji je prekoračio brzinu za nevjerojatnih 77 kilometara na sat. iako je na pormetnici na kojoj su ga zaustavili policijski službenici bilo ograničenje 50 kilometara na sat, muškarac je vozio brzinom od 127 kilometara na sat.

Upravo zbog toga, policajci su mu oduzeli vozačku dozvolu na tri mjeseca te mu dali novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna.

Pročitajte priopćenje PU zadarske u cijelosti:

“Jučer je na području Policijske uprave zadarske, kao i na ostalim područjima Hrvatske te na području cijele Europe proveden 24-satni nadzor brzine – Speed Marathon.

U poduzimanju aktivnosti bio je uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se i inače koristi u nadzoru i kontroli prometa. Akcija je provedena temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL – mreže prometnih policija država Europe.

Za provođenje ove aktivnosti policija je prikupljala prijedloge građana za lokacije, na čemu im zahvaljujemo. Dio njihovih prijedloga je usvojen te se akcija provodila na ukupno 30 lokacija na području ove policijske uprave.

U poduzimanju aktivnosti na području Policijske uprave zadarske sudjelovalo je 38 policijskih službenika, koji su kontrolirali 203 vozila na ukupno 30 lokacija.

Policijski službenici utvrdili su ukupno 93 prekršaja od čega je 76 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 127 km/h na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.

Tako su u 16,46 sati na DC-106, u Rtini, policijski službenici sa službenim vozilom presretač snimili 49-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom brzinom od 127 km/h, u mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h. Vozaču je izdan Obavezni prekršajni nalog, s predviđenom novčanom kaznom od 10,000.00 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju 3 mjeseca.

Brzina određuje težinu sudara. Čak malo povećanje brzine povećava rizik od ozljeda.”, stoji u policijskom priopćenju, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike