12.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Majka mladića iz Zaprešića: Moj sin je umro. Donirali smo njegove organe....

Majka mladića iz Zaprešića: Moj sin je umro. Donirali smo njegove organe. Kako bismo to mogli da je progutao drogu?

Da, moj sin je preminuo. Upravo dogovaram pokop, donirala sam njegove organe, svi su zdravi što ne bi bili da je progutao drogu, kratko je rekla majka mladića (36) iz Zaprešića.

U tom trenutku baš je dogovarala sinov pokop.

On je s još devetoricom osumnjičen za preprodaju droge. Proteklog utorka pretražili su mu dom i druge prostore koje koristi. Osim mobitela, pronašli su i 32 grama marihuane, 0,2 grama kokaina i uređaj za vakuumiranje…

Kako se doznaje, teško se otrovao nakon što je, najvjerojatnije iz straha, progutao nepoznatu količinu droge.

Kako je priopćila policija, policajci su upotrijebili sredstva prisile-tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje kako ne bi pobjegao. Navode da se nije žalio na ozljede i tegobe, ali mu je 10 minuta kasnije pozlilo.

– Nakon što je policijski službenik započeo reanimaciju, dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći pružena mu je liječnička pomoć te je prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju. Radi utvrđivanja svih okolnosti tog događaja već je započelo inspiciranje policijskog postupanja kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije – priopćili su iz policije.

Mladićeva majka ispričala je kako su joj pozvonili zbog pretresa i kako su se na sina bacili potrbuške čim je došao.

– Jedan policajac mu je jašio po leđima dok ga je drugo dvoje držalo za ruke. Glavu s poda nije mogao dignuti. Vikao je: ‘Gušim se. Nemam zraka’, a ja sam im govorila da će mi ubiti sina tako – govori majka jednog od uhićenih u Zaprešiću.

Dodaje da su mu nakon nekog vremena dopustili da ustane, pa je on “oteturao do kućnog dijela, gdje je sjeo na kauč.

– Dala sam mu čaj, a on se počeo gubiti. Bio je crno-blijed u licu. Takvu boju tena nikad nisam vidjela. Odjednom je izgubio svijest. Policajac ga je počeo reanimirati. Brzo je došla i hitna pomoć koja ga je oživljavala puni sat – ispričala je mladićeva majka za Jutarnji list, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike