20 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Trikovi za sprječavanje magljenja ogledala u kupaonici

Trikovi za sprječavanje magljenja ogledala u kupaonici

Magljenje ogledala česta je pojava i k tome vrlo iritantna, ali postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih se to može spriječiti, prenosi N1.

Ljudi najčešće koriste ocat i kremu za brijanje, ali jednako dobro djeluje i deterdžent za pranje suđa te sirovi krumpir. Neki od ovih trikova mogu poslužiti za zaštitu automobilskih stakala od zamagljivanja.

Otopina na bazi octa

Potrebno:

1/2 šalice alkoholnog octa

1/2 šalice vode

bočica s raspršivačem

krpa od mikrovlakana

Postupak: Ocat i vodu ulijte u bočicu, lagano protresite pa tekućinu posprejajte po ogledalu. Potom ga obrišite krpom od mikrovlakana.

Pjena za brijanje

Pjena se jednostavno premaže po ogledalu pa obriše papirnatim ubrusom ili krpom. Istu metodu možete koristiti na svim staklenim površinama jer pjena za brijanje na površini ostavlja vrlo tanki sloj koji štiti od zamagljivanja.

Potrebno:

pjena za brijanje

krpa od mikrovlakana (ili papirnati ubrus)

Postupak: Nanesite malu količinu pjene na krpu od mikrovlakana i protrljajte time ogledalo. Brišite ga dok površina ne postane posve čista, odnosno dok pjena ne nestane, prenosi zestymaids.com.

Deterdžent za pranje posuđa
Ima učinak sličan pjeni za brijanje, a štiti sve staklene površine od zamagljivanja.

Potrebno:

deterdžent za pranje posuđa

krpa od mikrovlakana

Postupak: Stavite nekoliko kapi na krpu i prebrišite ogledalo. Brišite ga krpom dok ostaci deterdženta ne nestanu. Moguće je i premazati ogledalo deterdžentom, pustiti da se osuši i onda ispolirati.

Sirovi krumpir

Iako zvučio neobično, sirovi krumpir može spriječiti zamagljivanje ogledala.

Postupak: Prepolovite krumpir pa polovicom premažite površinu koju želite zaštititi od zamagljivanja. Ova metoda može se koristiti i na automobilskim staklima.

Najnovije

Još iz rubrike