-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Jedan poginuli, četvoro ranjenih u pucnjavi u Albaniji

Jedan poginuli, četvoro ranjenih u pucnjavi u Albaniji

Jedna osoba je ubijena, a četiri su ranjene u pucnjavi koja se dogodila danas blizu Tirane, a prema izveštajima povezana je sa stranačkim aktivistima uoči predstojećih parlamentarnih izbora, javili su policija i mediji.

U priopćenju policije navodi se da je među ranjenima i jedna policajka koja je pokušala prekinuti svađu u gradu Elbasanu, 35 kilometara južno od Tirane.

Nekoliko ljudi je privedeno, uključujući i osumnjičenog napadača. Policija nije otkrila dodatne detalje.

Lokalni mediji su javili da su ubijena osoba i troje ozlijeđenih iz lokalnog ureda vladajuće Socijalističke stranke, dok je navodni napadač tjelohranitelj političara iz glavne opozicijske Demokratske stranke, desnog centra.

Albanci u nedjelju imaju parlamentarne izbore kada se bira 140 zastupnika. Neregularnosti su obilježile ranije izbore u Albaniji.

Premijer i vođa vladajuće Socijalističke stranke Edi Rama pozvao je na mir i strpljenje i dodao da će izbori u nedelju ujediniti Albance i kazniti one koji je hoće destabilizirati.

Taulant Bala, šef parlamentarne grupe socijalista optužio je Demokratsku stranku da šalje pripadnike paravojnih grupa, naoružane ljude iz drugih gradova da zastraše ljude u Elbasanu.

Gazmend Bardi iz Demokratske stranke, čiji telohranitelj je navodno pucao, rekao je da je iz auta koji pripada Socijalističkoj grupi dijeljen novac glasačima.

Američka ambasada u Albaniji pozvala je glavne političke vođe u zemlji da pokažu suzdržanost i jasno odbace nasilje prije izbora.

Izborna kampanja je bila napeta u danima uoči izbora, na kojima najnovije ankete pokazuju da će Socijalisti osvojiti najviše glasova, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike