4.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska MZO objavio podatke: Više od 60% nastavnika ne želi se cijepiti

MZO objavio podatke: Više od 60% nastavnika ne želi se cijepiti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je podatke o cijepljenju nastavnika i drugog školskog osoblja. U prosjeku se ne želi cijepiti čak 64 posto zaposlenika i nastavnika.

Najveći interes pokazali su djelatnici u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje se cijepiti želi 45.66 posto zaposlenika. Najmanji interes je zabilježen u Dubrovačko-neretvanskoj, gdje bi ih se cijepilo svega 16.91 posto. U Gradu Zagrebu se cijepiti želi 40.65 posto zaposlenih u školama. Ni u jednoj županiji broj zainteresiranih djelatnika za cijepljenje ne prelazi 50 posto.

“Ukupno je obrazac s djelatnicima ispunilo 1228 škola (od 1365), od preostalih 137 škola, 39 škola otpada na Međimursku županiju gdje je već provedno cijepljenje odgojno- obrazovnih djelatnika, zato Međimurska županija nije navedena u tablici”, navode iz Ministarstva.

Cijepljenje se već provodi i u Primorsko-goranskoj županiji. Ministarstvo ističe i kako su odgojno-obrazovni djelatnici sredinom ožujka već imali organizirano cijepljenje i u Sisačko-moslavačkoj županiji, tako da je ondje već cijepljen dio djelatnika.

Inače, Ana Tuškan, tajnica Sindikata učitelja, govorila je u ponedjeljak za N1 o povratku djece u školske klupe i cijepljenju nastavnika.

“60 posto učenika je u školskim klupama pa je velik dio učitelja i roditelja zabrinut. Svakodnevno čujemo da se brojke povećavaju. Bolje bi bilo da se odluke donose više po struci”, rekla je Tuškan. Dodaje kako su reakcije učitelja i profesora podijeljene, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike