20.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tomašević: Nužno jačanje kapaciteta socijalne skrbi

Tomašević: Nužno jačanje kapaciteta socijalne skrbi

Gradonačelnički kandidat (Možemo! i Zagreb je naš!) Tomislav Tomašević poručio je u ponedjeljak kako je zapadnom dijelu Zagreba i četvrtima Stenjevec i Podsused-Vrapče potrebno proširenje kapaciteta Centra za socijalnu skrb podružnice Susedgrad.

Obišavši gradsku četvrt Stenjevec najavio je kako će po preuzimanju vlasti u gradu, ustupanjem zemljišta za proširenje i u suradnji s državom, Centar učiniti primjerenim za potrebe njegovih korisnika.

“Centar pokriva ove dvije četvrti u kojoj živi oko 100.000 stanovnika, a za oko 17.200 korisnika brine tek 38 zaposlenih u neadekvatnim uvjetima i bez pristupa osobama s invaliditetom. No, to je tek dio problema sadašnje socijalne politike grada Zagreba. Umjesto dosadašnje prakse, naš je program usmjeren na razvoj socijalne politike koja neće biti patronizirajuća, nego osnažujuća i emancipatorska za svoje korisnike”, rekao je Tomašević.

Planiraju, kazao je, osnovati Centar za pružanje usluga u zajednici kako bi se što više socijalnih usluga ljudima pružalo u njihovim domovima.

Marin Živković, sukoordinator kvartovske grupe Stenjevec, govorio je o rješenjima za pitanje nedostatka obrazovnih i kulturnih institucija u tom dijelu grada, koji zbog potrebe da stanovnici Stenjevca idu u druge dijelove grada, uzrokuje i dodatne prometne gužve, troškove i zagađenje.

“U vrtiću nedostaju jaslički kapaciteti, nemamo poštanski ured, dom zdravlja nije opremljen i za laboratorijske i druge pretrage moramo ići u druge gradske četvrti. Da ne govorimo o tome da u Stenjevcu ni na zapadu grada nema ni kina ni kazališta. U našoj viziji Zagreb je policentričan grad u kojem su ove osnovne komunalne usluge svima dostupne pod jednakim uvjetima i u njihovoj četvrti”, rekao je, prenosi besplatno Hina.

Najnovije

Još iz rubrike