-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Reiner o Berošu: Oporba želi iskoristiti sve da zada udarce HDZ-u pred...

Reiner o Berošu: Oporba želi iskoristiti sve da zada udarce HDZ-u pred izbore

Željko Reiner, potpredsjednik Sabora, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao mogući opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Naravno da oporba želi iskoristiti sve što postoji i ne postoji da u predizborno vrijeme zada udarce HDZ-u jer loše stoje. Desetljećima imamo sustav koji nadmašuje naše financijske mogućnosti i to je ključni problem. Mi želimo imati takav sustav i želimo pružati pacijentima sve što hoće”, rekao je Reiner i dodao:

“Reforma jednog sustava su novi zakoni s kojima drugačije regulirate stvari, kao što smo imali reformu poreznog sustava koja traje i dalje. Reforma se nikad ne dogodi preko noći. Treba napraviti cijeli niz zakona, a da se to napravi treba razgovarati sa svim sudionicima. To nije samo odluka ministarstva i vlade, tu su razgovori i sa sindikatima, cijelim nizom spektra onih koji se trebaju usuglasiti.”

Reiner je istaknuo da Hrvatska sigurno neće imati zdravstveni sustav kao u SAD-u.

“Nikom ne pada na pamet da se zdravstvo svede na privatizaciju. Sigurno nećemo imati nikada sustav kao što je američki, naš sustav je drugačiji. Trebamo ga popraviti, ali ne način da sve privatiziramo i nitko iz HDZ-a to nije tako postavio”, kazao je Reiner.

Istaknuo je da covid dodatak za umirovljenike nije predizborna kupovina glasova nego je bilo potrebno vrijeme da bi se osigurao taj novac.

“Covid dodatak su uvele vlade nekoliko europskih zemalja koje nisu bile pred izborima. Je li bilo predizborno vrijeme kad je donesena odluka da se da novac da se spase radna mjesta? Tada nije bilo predizborno doba. Prema tome, to su čiste floskule”, rekao je.

Reiner se osvrnuo i na novu predizbornu anketu prema kojoj je Jelena Pavičić Vukičević drugi izbor u Zagrebu.

“Svaka stranka provodi anketi. Ako anketari postignu onaj rezultat koji je ta stranka očekivala, onda se predoči javnosti. Ne bih to uopće komentirao. Mislim da je realnost malo drugačija. HDZ jako dobro stoji i HDZ će sasvim sigurno imati vrlo dobar rezultat u Zagrebu”, kazao je Reiner.

Na inicijativu SDP-a oporba sprema opoziv ministra Beroša

Najnovije

Još iz rubrike