31.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Organizirano brzo antigensko testiranje na Bolu

Organizirano brzo antigensko testiranje na Bolu

– Trenutno imamo oko 6,5 tisuća turista u zemlji, a pripremamo sve za sami početak sezone. Epidemiološka situacija je glavni preduvjet za koji od početka govorimo da diktira samu situaciju, kaže Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Dodala je kako je upravo zato važno pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Bol je prva otočka destinacija u Splitsko-dalmatinsko županiji koja je uvela brzo antigensko testiranje. Markito Marinković, direktor turističke zajednice Općine Bol objašnjava realizaciju projekta.

– Dobivali smo puno upita od stranaca koji su vlasnici stanova i kuća za odmor, te i od dionika turističkog sektora u Bolu, o mogućnosti uvođenja brzog antigenskog testiranja u Bolu. Sami smo se organizirali i zajedno s ordinacijom opće medicine u Bolu počeli odrađivati prva testiranja, kaže Marinković.

– Ovim činom smo gostima Bola uštedjeli odlazak do Supetra i nazad, odnosno 78 km vožnje automobilom. Testiranje se za sad odvija na punktu, a po potrebi liječnik će odlaziti na teren u hotel ako se formira veća grupa turista koju je potrebno testirati, objasnio je Markito Marinković, direktor turističke zajednice općine Bol.

Ministrica Brnjac je komentirala inicijativu u Bolu i rekla kako ona prati početne korake ministarstva turizma.

– Okupili smo direktore svih regionalnih turističkih zajednica i zamolili ih da stupe u kontakt sa svojim lokalnim zavodima i epidemiolozima i vide gdje bi mogli biti dodatni punktovi za testiranje, da nisu samo na graničnim prijelazima, zračnim lukama i marinama, kaže Brnjac, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike