11.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Na inicijativu SDP-a oporba sprema opoziv ministra Beroša

Na inicijativu SDP-a oporba sprema opoziv ministra Beroša

Zbog nagomilanih dugova u zdravstvenom sustavu te posljedično prekida isporuke lijekova bolnicama, ali i zbog grešaka u sustavu za cijepljenje, SDP će, najavio je njegov predsjednik Peđa Grbin, okupiti oporbu u Saboru te izložiti svoju inicijativu za opozivom ministra zdravstva Vilija Beroša.

– Imamo vladu, HDZ-ovu, koja je zdravstvo stavila na zadnje mjesto. U vrijeme pandemije dopustili su da se bolnicama ne isporučuju lijekovi i što bi mi iz opozicije trebali gledati mirno sve te svinjarije i ne reagirat, kazao je Grbin.

– U normalnim okolnostima svatko tko je na čelu takvog sustava, ako ima imalo morala, sam bi podnio ostavku, dodao je Grbin.

Most će podržati najavljenu inicijativu SDP-a, ali u stranci smatraju da odgovornost za stanje u zdravstvu nije isključivo na resornom ministru već na cijeloj Vladi. Smatraju da iza orkestracije napada na ministra Beroša stoji premijer.

– Pravi motiv zašto je gospodin Marić onako istupio jest nalog gospodina Plenkovića da se nađe krivac za stanje u zdravstvu, a to je očito, potrebno je naći visećeg Pedra, to je gospodin Vili Beroš, izjavio je Zvonimir Troskot iz Mosta, piše HRT.

Plenković: Bude li oporba pokrenula opoziv, branit ću Beroša u Saboru

Najnovije

Još iz rubrike