20.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Beroš u Rijeci: Od prvog dana mandata sam svjestan da sam...

VIDEO Beroš u Rijeci: Od prvog dana mandata sam svjestan da sam kotačić u sustavu

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je KBC Rijeka.

Ministar je u pratnji ravnatelja obišao COVID odjele na riječkom lokalitetu i upoznao se s radom te zdravstvene ustanove. Potom se obratio medijima.

“Razlog mog dolaska u Rijeku je reći hvala upravi bolnice koja odgovara ovim izazovima. Drago mi je što je reakcija bolnice promišljena i pravovremena. Zahvaljujem se na odgovaranju na svakodnevne izazove. Ja sam od početka svojeg mandata svjestan da sam samo jedan kotačić u tom sustavu, ali bez zajedništva nema adekvatnog odgovora na ovu krizu”, poručio je uvodno ministar.

Osvrnuo se i na reformu zdravstva te kazao kako ona “nije spin, nego nužnost i ne gleda stranačke boje”, piše dnevnik.hr.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić zahvalio je zaposlenicima bolnice na predanom radu, ali i na velikom odazivu na cijepljenje protiv koronavirusa.

Ministar Beroš je komentirao izjavu premijera Plenkovića koji je na sjednici Vlade rekao da ministar već na idućoj sjednici može iznijeti prijedloge za reformu.

“Premijer je figurativno dao do znanja da je usmjeren na tu problematiku, u radu je određena radna verzija i nacrt pripremljenih reformi. U fazi osnivanja je međuresorna skupina za suradnju, nužno je da svi resori sudjeluju, posebno ministarstva financija i rada. Nije realno da će na sljedećoj sjednici Vladi biti zakonski prijedlozi refome, oni će biti predstavljeni u kasnijoj fazi. Osobno mislim da je pitanje zdravstva i zdravlja nadstranačko pitanje”, rekao je.

“Ministar daje pravac kretanja, ali stručne službe bez interferencije politike moraju odigrati svoje”, odgovorio je ministar na pitanje o javnoj nabavi u zdravstvu.

Rekao je kako vjeruje da ima podršku premijera.

USKOK istražuje aferu Cijepise?

Berošu kritike i iz Vlade: Ministar zdravstva mora raščistiti afere i dati plan reformi

VIDEO Milanović se obrušio na glasnogovornika u HDZ-u: Ratni huškač o kojem je pisao i službeni list Vlade RH, takvima nema mjesta u politici

Najnovije

Još iz rubrike