9.2 C
Zagreb
Naslovnica Sport Sudac koji je sudio Dinamu stvarno nema sreće: Prije ovih VAR linija...

Sudac koji je sudio Dinamu stvarno nema sreće: Prije ovih VAR linija vidjeli smo nešto mnogo gore

Danny Makkelie nije imao sreće ove godine sa svojim suradnicima na utakmici. Sudac uzvratne utakmice između Dinama i Villareala poništio je pogodak Paca Alcacera za vodstvo Žute podmornice protiv Dinama jer je njegov pomoćnik uz liniju signalizirao zaleđe, no na kraju je gol morao priznati jer je VAR snimka pokazala da zaleđa ipak nije bilo, piše gol.hr.

No odmah je upao u oko trenutak zaustavljanja VAR snimke na kojoj su povučene linije. Ne može se najbolje razaznati je li to bio trenutak dodira s loptom Morena, prije ne nego da. No kasnije su na Arena Sportu uzeli novi, bolji trenutak i povukli liniju, ali se ni tada ne može sa sigurnošću reći da je sigurno bilo zaleđe.

U svakom slučaju, snimka VAR-a i te povučene linije podigle su veliku prašinu kod Dinamovih navijača.

Bolji trenutak sporne situacije i povučena linija na Areni

No sucu Makkelieju mnogo gora stvar dogodila se prošlog mjeseca. Taj put nije bio kriv VAR, nego njegov pomoćnik s kojim se u međuvremenu rastao. Jasno, radi se o utakmici Srbije i Portugala nakon koje se zgražao čitav nogometni svijet.

Cristiano Ronaldo zabio je u zadnjim minutama utakmice pobjednički gol koji suci nisu vidjeli. Lopta je prešla gol-liniju za nekih 20-30 centimetara, ali pomoćni sudac to nije vidio. A nevjerojatno je da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine nema VAR-a.

Makkelie se nakon toga ispričao reprezentaciji Portugala. Dinamu neće jer nije tako jasna situacija, ali trenutak u kojem su povučene linije VAR sudaca svakako je nešto što se ne bi smjelo događati, piše gol.hr.

Iz minute u minutu, Europska liga Villareal-Dinamo: I druga utakmica u režiji sudaca za ionako jake Španjolce

Najnovije

Još iz rubrike