-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Estonski zastupnik prijavio se za pitanje pa ga zatekli u krevetu kako...

Estonski zastupnik prijavio se za pitanje pa ga zatekli u krevetu kako puši elektronsku cigaretu

“Tarmo Kruusimäe, izvolite”, najavio je potpredsjednik estonskog parlamenta Martin Helme zastupnika koji je bio na redu za postaviti pitanje. U tijeku je bila debata o tome može li Estonija postići klimatsku neutralnost od 2035., i niz zastupnika, među kojima je bio i Kruusimäe, nekadašnji punker pod imenom Kojamees, koji sada predstavlja konzervativnu stranku Isamaa, prijavio se za pitanje.

No kad su zastupnika uključili video vezom, svi su ga mogli vidjeti kako nezainteresirano leži u krevetu u spavaćoj sobi, puši ono što izgleda kao elektronska cigareta, uz glasnu muziku.

“Tarmo, postavi pitanje”, ponovio je Helme, ali od zastupnika nije stigla nikakva reakcija. I dalje je ispuhivao paru.

“Tarmo, imaš mogućnosti postaviti pitanje”, apelirao je još jednom, a onda je odustao: “Izgleda kao da neće. Idemo na druga pitanja”.

Upitan kasnije što se dogodilo, Kruusimäe je kazao kako sve to potpada pod prednosti i nedostatke rada na daljinu.

– Smatram da je parlament važan. U mom slučaju, dogodilo se sr… – kazao je i dodao da je znao da je na redu za pitanje, bio bi u košulji i pozadina bi bila drugačija.

Inače, Kruusimäe je česti cilj ciničnih komentara na njegove izjave da je zadržao punkerski stil života. Punker s četiri tisuće eura plaće mjesečno, podrugljivo dodaju kritičari, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike