26.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Greške koje činite, a zbog kojih čaj postaje nezdrav

Greške koje činite, a zbog kojih čaj postaje nezdrav

Čaj je zaista zdravo piće. Zapravo, brojne su zdravstvene prednosti redovitog pijenja crnog, pa čak i zelenog čaja. Od gubitka kilograma do pojačanja antioksidansa, vaša šalica čaja može učiniti čuda za vaše tijelo.

Međutim, iako je samo pijenje čaja zdravo ako ne pazite što stavljate, vaša šalica može prilično lako postati nezdrava i možete ju pretvoriti u kalorijsku bombu. Evo grešaka koje trebate izbjegavati.

Previše šećera

Bilo da se radi o kocki šećera žličici meda, šećer je šećer. Dodavanje malo slatkog u čaj dugoročno vam neće naštetiti. Međutim, ako u šalicu dodate previše slatkog, čaj može vrlo brzo iz zdravog postati nezdrav. Najbolji način za uživanje u čaju je pijenje običnog čaja bez dodatnog šećera.

Previše umjetnih zaslađivača

Ako i dalje žudite za nečim slatkim u čaju, ali ne želite sve te kalorije, čini se da su umjetni zaslađivači s nula kalorija odgovor. Ali jesu li? Iako su se umjetni zaslađivači pažljivo proučavali tijekom godina, istraživači još uvijek nisu uspjeli utvrditi vezu između umjetnih zaslađivača i bilo koje vrste zdravstvenih rizika.

FDA preporučuje da i dalje ograničite količinu umjetnih zaslađivača, ali ako trebate nešto slatko, to je još uvijek alternativa kojoj se možete okrenuti. Ipak i njih treba svesti na najmanju moguću mjeru.

Previše mlijeka

Mlijeko je još jedan uobičajeni dodatak šalici čaja, pogotovo crnog. Slično šećeru, i s mlijekom ćete htjeti ograničiti količinu zbog kalija koje ono dodaje. Da, još uvijek je u redu dodati malo mlijeka u čaj, ali pazite da ne pretjerate.

Kupovni ledeni čaj

Iako na policama trgovina ima nekoliko zdravih čajeva u bocama, većina tih ledenih čajeva je prepuno šećera. Ako planirate uživati ​​u osvježavajućem ledenom čaju iz trgovine, provjerite koliko šećera on sadržava.

Pretjerujete s čajem

Prosječna količina kofeina u jednoj šalici čaja kreće se od 20 do 40 migrama. Međutim, ako niste oprezni s vremenom biste mogli početi piti previše čaja iz navike i pretjerati s unosom kofeina. Ako planirate smanjiti unos kofeina za svoje zdravlje, pazite koliko dugo vrećicu čaja držite u vrućoj vodi, tako ćete smanjiti kofein, a i čaj neće biti toliko gorak, piše Eat this, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike