U Zagrebu nestao autistični dječak (14): Ako ga sretnete, recite mu da ga seka traži

Facebook

Marko je u trenutku nestanka bio obučen u sivu trenerku i sivu jaknu. Ako ga vidite pokušajte ga zadržati ili kontaktirajte njegovu obitelj na brojeve: 0994007694 (sestra Patricija) ili 0955428228 (tata Miroslav)

Patricija Crnić (18) objavila je na Facebooku kako joj je brat Marko (14), koji ima autizam, pobjegao iz škole jutros u 8:30. Marko je nestao iz centra za autizam u zagrebačkoj Dubravi.

Sestra moli ljude ako su ga vidjeli da joj se jave i pojašnjava kako da komuniciraju s Markom:

– On vam ima blaži oblik autizma i sve razumije. Ako ga sretnete zazovite ga imenom i recite mu da ga seka traži. Probajte ga zadržati razgovorom i ako možete nazovite me na broj koji sam objavila. Sa mnom ima najbolju komunikaciju – kaže Patricija. Ovo dodaje nije prvi puta da je pobjegao iz škole.

– Već je to napravio prije par mjeseci. Problem nije u učiteljicama nego u vratima. Imaju dva ulaza. Jedan mali koji izgleda nije bio ni zaključan i glavni gdje on sa svojih 170 centimetara bez problema stisne gumb za izlaz – kaže Patricija.

Opisala je i kako je jutros nestao.

– Tata ga je uredno doveo u školu. Sjedio je u hodniku i prijatelj iz razreda je rekao gle došao je Marko. Kako su učiteljice okrenule leđa tako je on nestao. Ravnateljica je žena u godinama, a on je prilično brz i lako šmugne – kaže Patricija.

Napominje i da Marko odlično govori engleski pa ako ga stranci sretnu može bez problema sa svima komunicirati.

Nestanak je prijavljen policiji, pišu 24sata.

Share This Article