10.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Dr. Vukušić o Tomaševićevom institutu i inozemnih 10,8 mil. kn donacija: Kad...

Dr. Vukušić o Tomaševićevom institutu i inozemnih 10,8 mil. kn donacija: Kad Možemo! što i ne bi?

Poznati psihijatar i kandidat Agramera za zagrebačkog gradonačelnika Dr. Herman Vukušić oglasio se na fb-u oko financiranja Tomislava Tomaševića:

“NAJSKUPLJA EKOLOGIJA NA SVIJETU🤔

U anketi za gradonačelnika Grada Zagreba koju je jučer objavila N1 televizija, Tomislav Tomašević opet ima (navodnu) premoć nad nama, ostalim kandidatima.

Bez namjere da pravdam svoj skromni rezultat, spomenuta anketa, čak i prije nego što su objavljeni njezini rezultati, ne prestaje biti predmetom javnih kritika i upitnosti njezine objektivnosti.

Međutim, nakon te ankete, moj tim za društvene mreže skrenuo mi je pažnju na besramno visoku cifru koje platforma Možemo! i Tomašević na dnevnoj bazi ulažu u promidžbu sadržaja na FB-u i ostalim platformama.

Može se, naravno, kad se ima…..

Naime, Tomaševićev “Institut za političku ekologiju” u posljednjih je pet godina od donacija uprihodio 12.195.529 kuna, od čega čak 89%, odnosno 10.869.261 kuna od strane inozemnih vlada i međunarodnih organizacija.

U prosjeku, to je iznosilo 2.439.105 kuna godišnje, iliti skoro JEDANAEST puta više negoli od donacija na godišnjoj razini uprihodi Hrvatska udruga leukemije i limfomi.

Također, to je DEVET puta više od godišnjeg proračuna Zajednice udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a.

Kad smo već kod branitelja, Tomašević od svojih mecena u jednoj godini uprihodi više od svih braniteljskih udruga grada Splita!
I nitko ga ne pita za transparentnost tih sredstava, a stječe se dojam da većina tih para ide na njegove aktivističke igrokaze poput bacakanja i klečanja po javnim površinama.

Malo možda ipak ide i na predizbornu promidžbu?

Kad Možemo! što i ne bi?

P.S.
Zanima me što njegov striko, tajnik Biskupske konferencije BiH, a koji ga je prije dva tjedna razgaljeno hvalio u jednim dnevnim novinama, misli o Tomaševićevoj izjavi da kao gradonačelnik (ne daj Bože!) neće financirati Crkvu u BiH, premda para već i sada ima?”, napisao je Vukušić.

Dr. Vukušić se osjeća kao zadnji idiot: Kako se prodao Otto Barić koji je oštro kritizirao Bandića i Pavičić-Vukićević

Najnovije

Još iz rubrike