16 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Užas u Klisu: Muškarca upucali u glavu i izbacili iz auta, pa...

Užas u Klisu: Muškarca upucali u glavu i izbacili iz auta, pa htjeli pobjeći u BiH

U ponedjeljak navečer jedna je osoba upucana i teško ozlijeđena na području Klisa. Ranjeni muškarac prevezen je u bolnicu, a uhićene su dvije osobe.

U ponedjeljak nešto prije 23 sata policija je zaprimila dojavu o pucnjavi u Klisu. Dvije su osobe uhićene, a jedna je teško ozlijeđena, izvijestila je policija.

Na mjestu događaja policajci su pronašli muškarca bez svijesti s ranom na glavi. Riječ je o 32-godišnjaku koji je prevezen u KBC Split. Liječnici su utvrdili da je zadobio teške i po život opasne ozljede.

Muškarac je upucan u automobilu iz kojega su ga zatim izbacili na cestu, piše Slobodna Dalmacija. Ranjeni 32-godišnjak je od prije poznat policiji, a svojevremeno je bio i u bijegu.

O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu te je na mjestu događaja obavljen očevid, prenosi dnevnik.hr.

Slobodna Dalmacija doznaje da je ranjeni muškarac zapravo Branko M. zvani Naranča, 32-godišnjak iz Splita koji je policiji već poznat po zlouporabama opojnih droga. Svojevremeno je bio u bijegu od policije kada su policajci Odjela za droge zaskočili njega i prijatelja u automobilu te su oni počeli bježati i pri tom su kroz prozor izbacili vreću u kojoj je bilo 1239,5 grama marihuane, 525,6 grama amfetamina i 100 komada amfetamina u kapsulama.

Branko se za ‘Slobodnu Dalmaciju’ 2016. godine žalio na brutalno postupanje policije prema njemu tri dana nakon Ultra festivala. Kako su Slobodnoj Dalmaciji tada rekli iz policije, sila je prema njemu primijenjena nakon što su policajci ušli u stan i vidjeli kako kroz prozor baca keramičku pločicu s praškastim tragovima bijele materije. Učinili su to da bi, kako su tada pojasnili, “spriječili uništavanje dokaznog materijala i bijeg”, a u postupanju je mladić zadobio lakše tjelesne ozljede.

On sam je tada ispričao:

”Jedan policajac me udrija šakon, a onda su me toliko izubijali da su se u jednom trenu valjda pobojali jesan li živ. Ponavljan, ja to ništa ne znan, tako kažu svjedoci. Mene je u bolnici probudila bol, taman su mi namištali nos. Pita san onako krvav policajce koje san vidija šta je bilo, a jedan mi govori samo da su me preuzeli od kolega. Prvo su mi namištali nos i šivali mi usta, iman devet punata, a onda su me odveli na snimanje…”

Što je prethodilo ovom ranjavanju i tko stoji iza ovoga svirepog čina, otkrit će policija koja od same dojave intezivno radi na ovom slučaju.

Dvojac poznat otprije

Zbog pucnjave u Klisu, u kojoj je u glavu ranjen 32-godišnjak, policija je privela dvije osobe.

Dvojac je otprije poznat policiji, a pretpostavlja se da su nakon pucnjave htjeli pobjeći u Bosnu i Hercegovinu, piše Dalmatinski portal. Naknadno je privedena i partnerica jednog od njih dvojice.

Policija sumnja da je došlo do svađe zbog međusobnih odnosa, a oružje zasad nije pronađeno. Muškarca upucanog u glavu izbacili su iz automobila.

Jedan od uhićenih muškaraca našao se na optuženičkoj klupi zbog ubojstva redara u splitskoj diskoteci, javlja Dalmatinski.

Najnovije

Još iz rubrike