12.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Potres pogodio područje južno od Zagreba: Kuća je zadrhtala dva puta u...

Potres pogodio područje južno od Zagreba: Kuća je zadrhtala dva puta u razmaku od minute

Potres jačine 2,2 stupnja po Richteru pogodio je područje južno od Zagreba, objavio je EMSC. Nešto ranije, zabilježili su i potres magnitude 1,9, s epicentrom kod Topuskog.

Oko 23 sata područje južno od Zagreba pogodio je potres magnitude 2,2 po Richteru, objavio je Euromediteranski seizmološki centar.

Šef Fonda za obnovu Zagreba otkrio detalje prvog pokušaja prevare: “Tražio se novac za radove koji nisu bili izvedeni”
Epicentar je bio 31 kilometar jugoistočno od Zagreba, odnosno 19 kilometara južno od Velike Gorice, i bio je dosta plitko, na 2 kilometra dubine. U jednom od svjedočanstava na stranici EMSC-a, poslanog iz mjesta Kravarsko, navedeno je da su osjetili dva potresa, ali zasad ne postoji službena potvrda o tome.

“Odvratan zvuk, dvaput je streslo u nekih 5 sekundi razmaka”, “Kuća je zadrhtala dva puta u razmaku od minute”, “Tutnjava i vibracija”, “Čula se dobra eksplozija i lagana trešnja i škripa ormara”, “Dvaput zaredom s mozda nekih 30 sec razlike udar, kao propadanje kuće”, neka su od svjedočanstava.

Centar je objavio je ovo bio četvrti potres koji se na tom području osjetio u posljednjih 59 sati. Nešto ranije, oko 22:30, zabilježili su i potres magnitude 1,9, s epicentrom kod Topuskog, prenosi dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike