11.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Oglasila se Nataša Janjić: Ispričavam se što sam ogorčenost i prestravljenost slučajem...

Oglasila se Nataša Janjić: Ispričavam se što sam ogorčenost i prestravljenost slučajem djevojčice Nikoll obojala dramatičnim optužbama

Nakon što je protiv nje i redateljice Jelene Veljače podnesena kaznena prijava, na društvenim mrežama oglasila se i Nataša Janjić Medančić. Tereti ih se za kazneno djelo protiv javnog reda, odnosno javno poticanje na nasilje i mržnju. Kaznenoj prijavi se priključilo 169 djelatnika centra, a podnesena je u ime Hrvatske komore socijalnih radnika.

Pročitajte status glumice u cijelosti:

“Kaznena prijava obavijest je državnom odvjetniku o postojanju osnovane sumnje da je određena osoba počinila u zakonu propisano kazneno djelo, a na njemu je utvrditi je li prijava osnovana. Dakle, nije mi još za braniti se odvjetnicima, ali želim se osobno obratiti javnosti i medijima. Svjedočili smo šokantnom činu premlaćivanja djevojčice Nikoll, kojem je prethodio niz postupaka sustava Centra za socijalnu skrb. Od oduzimanja udomiteljima nakon dvije godine što je bila zbrinuta kod istih, do navodnih dojava članova obitelji o mogućoj neprilagodbi djevojčice na biološke roditelje i novi dom, do pregleda pedijatara, psihologa i liječnika, da bi sve eskaliralo ovoga Uskrsa njenom nasilnom smrću. Čitava Hrvatska je bila zgranuta.

Kao majka dvoje djece, sasvim slučajno vršnjaka te iste djevojčice, kao i osmomjesečne bebe, koja znam koliko je nježan i delikatan taj uzrast i koliko krvavog posla roditelji obavljaju oko njih upravo do druge godine, nisam ostala imuna na ono što se prenosilo i navodilo oko tog slučaja. Od prvotnog pranja ruku nadležnih institucija i izjave da je djevojčica bila sklona autoagresiji i samoozljeđivanju do onog famoznog ‘ništa nije upućivalo da bi se ovo moglo dogoditi’. Ne razumijem se u rad Centra za socijalnu skrb i vjerujem da ima jako puno slučajeva i izvan istog gdje ‘ništa ne upućuje’ na tako stravične razvoje scenarija, no kad radiš na jednom takvom mjestu gdje je odgovornost golema, dojma sam da sve i uvijek MORA upućivati na moguće devijacije u procedurama i da se iste moraju pokušati spriječiti.

Znam da socijalni radnici i radnice rade strahovito odgovoran i težak posao, sigurna sam da je velika većina visokokvalificirana i ugođena za najzahtjevnije izazove i prepreke, kao i da velika većina svoj posao obavlja savjesno i besprijekorno, ali ne možemo ignorirati jednu jednostavnu činjenicu da u svakom poslu nisu svi IZVRSNI. I kad radiš, možeš i pogriješiti. Kaznena prijava Komore socijalnih radnika podnesena protiv mene zvuči kao proizvod idealnog svijeta gdje jedna struka BEZ IZNIMKI može homogeno prisegnuti da uvijek radi bezgrešno i najbolje za svako dijete i obitelj, i da je nemoguće da se u poslu potkrade greška ili previd. Svi znamo, pa i sama znam po svom poslu, da to nije uvijek tako. U ovom poslu, nažalost, greške su fatalne.”, piše na njezinom statusu, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike