28.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Napadnuti Afganistanci zatražili međunarodnu zaštitu i smješteni su u prihvatilište u Zagrebu

Napadnuti Afganistanci zatražili međunarodnu zaštitu i smješteni su u prihvatilište u Zagrebu

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje, vezano za pronalazak 15 stranih državljana (šest muškaraca, pet žena i četvero djece) na području Policijske postaje Glina prije dva dana, među kojima su dvojica muškaraca zatečena s ozljedama, izvijestila je policija.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani Afganistana na neutvrđenom mjestu nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku. Oni su tijekom kriminalističkog istraživanja izjavili da ih je u šumi na području BiH dok su se kretali prema Republici Hrvatskoj, presrela skupina Pakistanaca tražeći od četvorice muškaraca novac i mobitel, a nakon što su oni to odbili, isti su ih fizički napali te im otuđili novac i mobitele.

U ovom fizičkom napadu ozlijeđene su dvije muške osobe kojima su ozlijede nanijete oštrim predmetom, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su im okvalificirane lake tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnove sumnje da je na štetu četverice državljana Afganistana počinjeno kazneno djelo Razbojništvo zaprimljene su kaznene prijave.

Svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom te su smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. Policija će o ovom događaju podnijeti posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike