Poznato je vrijeme i mjesto posljednjeg ispraćaja princa Philipa, Buckinghamska palača objavila sve detalje

Kraljica Elizabeth ii. i Princ Philip, vojvoda od Edinburgha

Iz Buckinghamske palače stigla je vijest kako će princ Philip na posljednji počinak biti ispraćen u subotu 17. travnja.

Ceremonija koja će slaviti njegov životni vijek biti će prilagođena uvjetima u svjetlu pandemije koronavirusa, a lijes s pokojnikom neće biti izložen gdje bi pripadnici javnosti mogli vidjeti. Lijes s tijelom pokojnog princa Philipa nalazi se trenutačno u privatnoj kapelici Njezina Veličanstva, nakon čega će biti premiješten u obližnu memorijalnu kapelicu gdje će se nalazi sljedećih sedam dana koliko traje nacionalna žalost u Velikoj Britaniji.

Članovi obitelji prošetat će iza lijesa u povorci, a kraljica će sama i odvojeno od njih doći do kapelice, u kojoj je princ nakon obreda biti sahranjen u Kraljevskoj grobnici.

Pripadnici javnosti zamoljeni su da ne dolaze na posljednji ispraćaj u skladu s propisima donesenim zbog pandemije koronavirusa, isto kao i da ne ostavljaju više cvijeće ispred kraljevskih rezidencija. Umjesto toga na službenoj web stranici Dvora zamoljeni su da razmotre opciju doniranja novaca namijenjenih za bukete u dobrotvorne svrhe, a na Internetu je dostupna i knjiga sućuti.

“Iako je ovo vrijeme tuge i oplikavanja, nadolazećih će dana biti i prilike za proslavu izvanrednog života”, izjavio je glasnogovornik Palače.

Članovi kraljevske obitelji okupili su se u dvorcu Windsor nakon što je vojvoda preminuo kako bi bili uz majku i baku, odnosno kraljicu Elizabetu koja je s njim u braku provela 73 godine, piše Dnevnik.hr

Preminuo Princ Philip, vojvoda od Edinburgha i suprug kraljice Elizabete II.

Share This Article