8.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Balić će sad pomagati Horvatu: Trebaju nam bar dvije godine da stvorimo...

Balić će sad pomagati Horvatu: Trebaju nam bar dvije godine da stvorimo konkurentnu ekipu

Izbornik Hrvoje Horvat i ‘kauboji’ nisu se uspjeli plasirati na Olimpijske igre, a trebalo je priznati da je to trenutačno realnost hrvatskog rukometa. No, Hrvatska je bila i bit će svjetska rukometna sila jer rijetki su na tako visokoj razini igrali bez nekog posrtaja. Bilo kako bilo, dogodile su se neke promjene u reprezentaciji, ali i Horvatovom stručnom stožeru te je njegov novi pomoćnik legendarni Ivano Balić.

– Moramo prihvatiti trenutne rezultate kao stvarnost, to nam je i obveza, kao i da kreiramo koncept koji će biti koristan i u kojem će se igrači najugodnije osjećati – započeo je Balić za HRS o rezultatima pa nastavio o svom angažmanu:

– Zadovoljan sam ukazanim povjerenjem Saveza i veseli me što ću već od narednog okupljanja biti od pomoći reprezentaciji na čelu s izbornikom Hrvojem Horvatom. Vjerujem da možemo zajedno s igračima koje imamo, i s onima koji dolaze, stvoriti nešto drugačiju Hrvatsku jer današnja pozicija u svjetskom rukometu to nalaže.

Neće igrati na ljeto u Tokiju, ali novi izazovi i velika natjecanja dolaze ubrzo. Balić nema namjeru ‘lutati’ s igračima te namjerava oprezno stvoriti pravu reprezentaciju.

– Treba prepoznati igrače, one koji mogu i oni koji će uz njih postati još bolji, a mjesto u ekipi uvijek zaslužuju oni najspremniji i najbolji. Mislim da ne smijemo griješiti pa stalno mijenjati i lutati u procjenama, kao što je dosad bilo u nekim situacijama. Recimo, jednom je mladi dobar pa drugi put nije, ali ni iskustvo nije garancija. Zato moramo oprezno stvoriti i tim i atmosferu, veću odgovornost za sve. Taj miks je ključan, i mislim da nam je to nedostajalo u zadnjih par natjecanja.

A koliko će vremena biti potrebno za to? Nada se dvije godine…

– Čeka nas period velikog rada, period u kojem ćemo trebati žrtvovati i poneki rezultat da bismo u konačnici, u neko skorije vrijeme, imali jedan konkurentan tim koji će onda moći dati dobar rezultat. S obzirom na sve što sam prošao i ostvario u rukometu, siguran sam da trebaju minimalno dvije godine da se stvori ekipa koja će 2024. ili 2025. biti konkurentna s najboljima. Brzo ćemo saznati kakve su nam šanse i što možemo tada očekivati, a ja se optimistično nadam da ćemo do tada biti odlični – zaključio je Balić za HRS, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike