8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Predstavljanje programa Možemo: Sedam poluga promjene upravljanja Zagrebom

Predstavljanje programa Možemo: Sedam poluga promjene upravljanja Zagrebom

Možemo! i Zagreb je naš! predstavili su svoj program za lokalne izbore.

Program predstavljaju Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba, Danijela Dolenec, koordinatorica programa Zagreb je naš/Možemo, Tomislav Medak, koordinator izbornog programa za Zagreb i Marina Ivandić, koordinatorica kvartovskih grupa Zagreb je naš!

“Promijeniti Zagreb, za promjenu Hrvatske”

“Gradovi bi trebali biti motor razvoja, no Zagreb to već dugo nije, u mnogim je područjima Zagreb grad slučaj. Nakon ovih izbora želimo promijeniti Zagreb da bismo promijenili Hrvatsku, prenosi N1.

Ovo su povijesni izbori jer se na njima bira vizija Zagreba, to je sudbonosan izbor, no vrlo je jednostavna. Ili ćemo nastaviti s politikom šerifa i jedne stranke ili ćemo model upravljanja gradom promijeniti da ne ovisi o volji jednog čovjeka već da je u interesu svih stanovnika ovog grada”, kazao je kandidat za gradonačelnika Tomašević.

“To je temelj na kojem ćemo promijeniti ovaj grad”, rekao je.

Sedam poluga

“Potrebna je promjena modela upravljanja da bismo to napravili.

To je sedam poluga promjene – preustroj gradske uprave i poduzeća, drugačiji sustav javne nabave, demokratizacija upravljanja javnim poduzećima, odgovorno upravljanje gradskom imovinom, unapređenje zapošljavanja i organizacije rada, osnaženo socijalno partnerstvo i digitalizacija rada gradske uprave i poduzeća”, rekao je Tomašević, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike