16.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Žrtve pitali za smjer pa ih pokrali. Počinili 32 djela i odnijeli...

Žrtve pitali za smjer pa ih pokrali. Počinili 32 djela i odnijeli 35.320 kuna

Mladić (20) i djevojke u dobi od 20 i 19 godina te jedna maloljetna osoba sumnjiče se za 32 kaznena djela. Kako je priopćila zagrebačka policija, sumnjiče se da su tijekom srpnja, studenoga i prosinca 2020. te tijekom veljače i ožujka 2021. u različitim kombinacijama na području Novog Zagreba prilazili oštećenim osobama na ulici, u autobusima te čak i u zgradi.

Svojim bi tijelima zaklanjali pogled ostalim građanima kako bi jedan od njih mogao otuđiti novčanike, mobitele i ostalo. Tako su čak 25 puta prišli oštećenim osobama te su u 23 navrata uspjeli otuđiti im novčanike ili mobitele, dok su ih dva puta u krađama osujetili bilo oštećenici, bilo drugi građani koji su primijetili što rade.

U jednom su slučaju čak prerezali remen torbice kako bi je ukrali. Nakon što bi ukrali novčanike, obično bi iz njih uzeli novac, a sumnjiče se i da su u sedam navrata na bankomatima podizali novac, no nisu bili svaki put uspješni u tome. Dok su potkradali svoje žrtve, znali su ih pitati kako da dođu do određene lokacije, što je bio način za skretanje pozornosti. Ukupna šteta je 35.320 kuna, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike