6.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Grad Zagreb i dvije županije prelaze na C model nastave: Doznaje se...

Grad Zagreb i dvije županije prelaze na C model nastave: Doznaje se koji razredi idu online

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezano uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, kao i prelaska na C model nastave od ponedjeljka, prenosi N1.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

– Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. U dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županiji učenici će prijeći na C model nastave, kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model, izjavio je ministar.

Fuchs kaže kako je odaziv kampanji za cijepljenje prosvjetnih radnika u Sisačko-moslavačkoj županiji slab i iznosi svega 20 posto. Nada se da će ova nova kampanja povećati interes za cijepljenje među zaposlenicima u odgoju i obrazovanju.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs.

Ova odluka o prelasku na C model nastave odnosi se na učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te na sve srednjoškolce osim maturanata. Odluka će na snazi biti tjedan dana, a nakon isteka tog razdoblja napravit će se analiza ove mjere, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike