24.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno DIP: 25 biračkih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji izvan funkcije

DIP: 25 biračkih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji izvan funkcije

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je o 25 biračkih mjesta koji su zbog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji van funkcije. U dogovoru s Ravnateljstvom civilne zaštite na ta će se mjesta postaviti šatori s logističkom opremom.

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Đuro Sessa održao je danas u Jastrebarskom sastanak s pomoćnikom ministra unutarnjih poslova i ravnateljem Civilne zaštite Damirom Trutom u vezi s rješavanjem organizacijsko – tehničkih pitanja provedbe izbora na potresom pogođenom području Sisačko – moslavačke županije.

Državno izborno povjerenstvo je, na temelju očitovanja nadležnih gradskih i općinskih izbornih povjerenstava, utvrdilo da je izvan funkcije 25 biračkih mjesta na području Sisačko – moslavačke županije i da će, na tim mjestima, biti potrebno postaviti šatore sa svom logističkom opremom.

Radi se o deset biračkih mjesta u Sisku, sedam u Petrinji te po četiri u Donjim Kukuruzarima i Majuru.

Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite su u svom Logističkom centru u Jastrebarskom prezentirali opremu kojom raspolažu, a koja bi se, prema uputama Državnog izbornog povjerenstva, postavila na biračkim mjestima u Sisačko-moslavačkoj županiji, a koja su izvan funkcije.

Zaključeno da je će predstavnici Državnog izbornog povjerenstva, Ravnateljstva civilne zaštite i nadležnih izbornih povjerenstava tijekom travnja obići sva biračka mjesta na kojima je potrebno postaviti šatore i uz sudjelovanje predstavnika jedinica lokalne samouprave, dogovoriti njihovo postavljanje u tjednu prije izbora, priopćio je glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike