6.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Pavliček: Zar glas Vojislava Stanimirovića vrijedi dvostruko više od glasa Marijana...

VIDEO Pavliček: Zar glas Vojislava Stanimirovića vrijedi dvostruko više od glasa Marijana Živkovića; oca dvojice poginulih hrvatskih branitelja?

Unatoč današnjim Izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima vladajuća većina je propustila ispraviti nepravdu izglasanu prije četiri mjeseca prihvaćanjem amandmana SDSS-a. Tim amandmanom, koji je danas sastavni dio ovog Zakona, pripadnici nacionalnih manjina imaju dvostruko pravo glasa za općinska ili gradska vijeća u jedinicama lokalne samouprave u kojima čine više od 15% udjela u stanovništvu.

Prema riječima zastupnika Pavličeka će primjerice u Vukovaru, ukoliko na redovnim izborima ne osvoje zakonski zajamčen broj vijećnika, pripadnici srpske nacionalne manjine moći dva puta glasovati i kandidirati se za to isto vijeće, dok je većinskom hrvatskom narodu to onemogućeno.

Time se Hrvati dovode u neravnopravni položaj u odnosu na srpsku nacionalnu manjinu i postaju građani drugog reda u vlastitoj državi.

Zar glas jednog Vojislava Stanimirovića ili pak Srđana Milakovića vrijedi dvostruko više od glasa Marijan Živkovića, oca dvojice poginulih hrvatskih branitelja.

Ovakvim Zakonom o lokalnim izborima žrtvuju se Hrvati grada Vukovara, svi branitelji koji danas žive u herojskom gradu. Ovaj zakon je još jedan rezultat političke trgovine HDZ-a i SDSS-a, ističe Pavliček.

Pavliček očekuje do samih lokalnih izbora od Ustavnog suda RH poništenje dijela ovog Zakona, te prihvaćanje njegovog Zahtjeva za Ocjenu ustavnosti, kako bi se po njegovim riječima ova nepravda ispravila, pišu Suverenisti.

Najnovije

Još iz rubrike