16.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Šprajcov komentar nakon smrti djevojčice: Nakon svake tragedije smo kao jedan rekli...

Šprajcov komentar nakon smrti djevojčice: Nakon svake tragedije smo kao jedan rekli “ne ponovilo se”. I opet se ponovilo

Ne ponovilo se, fraza je koju smo ovih dana najčešće čuli, ali čuli smo je i mnogo puta prije i evo ponovilo se.

Brutalno ubojstvo dvogodišnje Nikoll u Novoj Gradiški dogodilo se nakon što je 2019. na Pagu otac četvero svoje djece bacio s balkona, dogodilo se nakon što je 2017. majka u Puli ubila svog trogodišnjeg sina Denisa, dogodilo se nakon što se jedna beba u Sesvetama ugušila jer ju je majka preko noći ostavila samu i tako dalje i tako sve groznije i uvijek pod nadzorom sustava socijalne skrbi. I svaki put smo kao jedan rekli “ne ponovilo se ” i svaki put se ponovilo.

Svaki put su mediji, javnost, stručne udruge, nevladine udruge tražile reformu sustava socijalne skrbi, svaki put bi se nešto možda i promijenilo, ali se zapravo ništa nije promijenilo. Obično u kakvom disciplinskom postupku nastrada neki dežurni socijalni radnik i njegov nadređeni ravnatelj, resorni ministar daje prigodne izjave i obećava prigodne promjene i održava prigodne sastanke s nevladinim i stručnim udrugama, ako je ogorčenje javnosti veliko ponekad kao danas primi ih čak i predsjednik Vlade.

Zašto bi ovaj put bilo drugačije, zašto bi s nakon ove tragedije išta promijenilo ne znamo, ali zasad je sve isto kao i u ovakvim slučajevima dosad.

Eto predsjednik Vlade je i ovaj puta primio predstavnike nekih udruga, ministar rada i socijalne skrbi također, obojica su obećala promjene, dakako Akcijski plan je jedna od njih, nema ovakvog dana bez Akcijskog plana, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike