4.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Premijer o Agrokoru: Što je Vlada trebala, kupiti kokice i gledati kako...

Premijer o Agrokoru: Što je Vlada trebala, kupiti kokice i gledati kako propada? Benčić: Pogodovali ste financijskim institucijama u vlasništvu druge države, to se dogodilo

Na Aktualnom prijepodnevu u Saboru zastupnica Možemo! Sandra Benčić postavila je predsjedniku Vlade pitanje oko mailova koje je guverner HNB Boris Vujčić izmjenjivao s mlađim analitičarom fonda Knighthead Adamom Pieczonkom, a koje je objavio N1.

Zastupnica Sandra Benčić pitala je premijera je li znao da se guverner HNB-a savjetovao Knighthead te da su preko njega došli do Vlade.

Premijer Andrej Plenković o tome je rekao: “Što se tiče guvernera HNB-a, predlažem da pitate njega.

Što se tiče Agrokora, zakon je dobio Hrvatski sabor, a ne ja. Možda niste pratili situaciju s najvećom hrvatskom kompanijom, nije ona došla u problem zbog Vlade Andreja Plenkovića, nije ta kompanija tražila financiranje zahvaljujući preporuci mene ili moje Vlade. Kao pravnica vjerojatno znate da u takvim situacijama vlasnici postaju vjerovnici. Kompanija se transformirala i radi, radna mjesta su očuvana, dugovi su podmireni… Proračun je zaštićen, hrvatsko gospodarstvo funkcionira… Mogli smo imati domino efekt pada, mislim da je ovako ispalo bolje. Što mislite da bi država trebala napraviti – pustiti kompaniju da propada ili stvoriti okvir da se zadrže radna mjesta, a da država nema štetu? Treba li Vlada kupiti kokice ili sladoled i sjesti kao u kinu, prekrižiti ruke i gledati kako propada? Ako mislite da je to politika, varate se.”

“Pogodovali ste financijskim institucijama u vlasništvu druge države, to se dogodilo”, odgovorila je Benčić.

VIDEO Pupovac demonstrativno napustio sabornicu, Škoro ga naljutio pitanjem o skandaloznom imenovanju SDSS-ovke

Najnovije

Još iz rubrike